Читај ми!

Istraga zbog zloupotreba robnih rezervi

Protiv rukovodioca privrednog društva "Jokom" iz Beograda Bojana Joksimovića Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu. Joksimović osumnjičen da je oštetio Direkciju za robne rezerve za oko 227 miliona dinara.

Sumnja se da je Bojan Joksimović zloupotrebio službeni položaj i prisvojio robu koja mu je poverena na čuvanje, prenosi Tanjug.

Krivičnom prijavom policije, Joksimović se sumnjiči da je od oktobra 2010. do juna 2013. godine prisvojio oko 4.000 tona merkantilnog kukuruza i oko 5,5 tona merkantilne pšenice koje mu je Direkcija za robne rezerve poverila na skladištenje i čuvanje, u vrednosti od oko 227 miliona dinara, saopšteno je iz Tužilaštva.

Sumnja se da je robu prodao većem broju fizičkih i pravnih lica, bez evidentiranja prodaje u svojoj poslovnoj dokumentaciji.

Kako se sumnja, hiljadu i po tone pšenice i oko hiljadu tona merkantilnog kukuruza neovlašćeno je prodao većem broju pravnih lica, a ostatak kupcima sa područja Kosova i Metohije za gotov novac.

Po obavljenom popisu Republičke direkcije za robne rezerve, utvrđen je manjak robe koja je bila uskladištena u silosu u Knjaževcu.

Kako bi prikrio nastali manjak i obmanuo popisnu komisiju, osumnjičeni je u ćelijama silosa ugradio duplo dno, preko koga je sipao manju količinu robe. 

Nakon saslušanja, tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv Joksimovića, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sudiji za prethodni postupak upućen je predlog da se Joksimoviću odredi pritvor u cilju nesmetanog vođenja postupka.

Tužilaštvo u saopštenju napominje da nastavlja predistražne postupke povodom utvrđenih manjaka robe Direkcije za robne rezerve koja je bila poverena na čuvanje i skladištenje.

Do sada je pokrenuto više postupaka zbog zloupotreba sa robnim rezervama.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво