Читај ми!

Pritvor zbog krađe Robnih rezervi

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana vlasniku i direktoru preduzeća "Mlinostep" u Novom Sadu Ljubomiru Kljujiću, koji se sumnjiči da je oštetio Direkciju za robne rezerve za oko 440 milina dinara.

Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, čije ispitivanje je predložilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, rekla je Tanjugu portparolka Suda Tanja Koljenšić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je juče istragu protiv Kljujića zbog sumnje da je prisvojio oko 16.000 tona merkantilnog kukuruza i oko 5.500 tona merkantilne pšenice, u vrednosti od oko 440 miliona dinara, koje mu je Direkcije za robne rezerve poverila na skladištenje i čuvanje od septembra 2010. do februara 2013. godine.

Kuljić se tereti da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica, za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Tužilaštvo je u četvrtak saopštilo da nastavlja predistražne postupke povodom utvrđenih manjaka robe Direkcije za robne rezerve koja je bila poverena na čuvanje i skladištenje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво