Pritvor do 30 dana za otmičare devojčice

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za troje francuskih državljana, osumnjičenih da su u petak, 13. marta, oteli dvogodišnju M.P. u naselju Braća Jerković.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogli ometati postupak uticanjem na svedoke, rekla je portparol suda Tanja Koljenšić.

Pritvor im je određen i zbog krivičnog dela koje im se stavlja na teret i zaprećene kazne za to delo, a način izvršenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navela je Koljenšić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je prethodno predložilo sudu da odredi pritvor po svim osnovima za troje francuskih državljana.

Osumnjičeni su saslušani u prisustvu advokata po službenoj dužnosti i tumača za francuski jezik.

Odluku o određivanju pritvora doneće sudija za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu.

Ranije danas, Tužilaštvo je saopštilo da su na saslušanju Sebastijan Branš, Gorin Branš Aleksiju Sandrin i Emilijen Ulijet Kristel, zbog sumnje da su 13. marta oko podneva, u beogradskom naselju Braće Jerković, upotrebom sile oteli maloletnu M.P.

Oni su potom svojim vozilom marke "be-em-ve" pokušali da napuste Srbiju, u čemu su sprečeni pravovremenom intervencijom policije.

Policija je protiv osumnjičenih podnela krivičnu prijavu kojom ih tereti da su izvršili krivično delo otmica.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 16. mar 2015, 10:54) - anonymous [neregistrovani]

@30 dana?

Ето колико неповерења наш нарoд има у судство!

30 дана је притвор. Може (и хоће) да се продужава, до пресуде. Од раније су познати" француској полицији, што значи да се Французи неће заузимати за њих више него што протокол налаже. Дакле, добра шанса да судство стварно уради ствари по пропису!

(nedelja, 15. mar 2015, 22:39) - anonymous [neregistrovani]

30 dana?

Bojim se da na tome i ne ostane. Ma kakvih 30 dana. Minimum 30 godina, bez prava na bilo kakvo pomilovanje ili prebacivanje u zatvor u Francuskoj. To je jedini razumni metod da se ovo nikada ne ponovi.