Читај ми!

Kombi udario u teretni voz

Na pruzi Pančevo–Zrenjanin transportni kombi Pančevačke pekarske industrije udario je u teretnu železničku kompoziciju. Vozač kombija je povređen, a nakon pružanja pomoći u zdravstvenoj ustanovi pušten je kući.

Na putnom prelazu između železničkih stanica Kačarevo i Crepaja, u 3.15, transportni kombi Pančevačke pekarske industrije udario je u teretnu železničku  kompoziciju, saopštile su "Železnice Srbije".

Železnički saobraćaj na pruzi Pančevo–Zrenjanin zbog toga je u prekidu.

Kombi je udario u sredinu teretne železničke kompozicije, odnosno u šesnaesti vagon od ukupno 32 koliko ih je bilo u sastavu voza. Od siline udara kombija u voz, jedan vagon je sa dve osovine iskliznuo sa koloseka, a oštećeno je i oko dvesta pragova, zbog čega je železnički saobraćaj trenutno u prekidu.

Violeta Strinić, šefica sekcije železničkog transporta u Pančevu, kaže za RTS da je šteta za "Železnice Srbije" velika, jer je u dužini od 500 metara pruga oštećena, odnosno šine su iskrivljene. 

Tokom dana je sa mesta vanrednog događaja odvezeno 30 teretnih vagona, a pomoćni voz iz Zrenjanina radi na uklanjanju sa koloseka preostala dva teretna vagona (od kojih je jedan iskliznuo).

Ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja između Pančeva i Zrenjanina očekuje se tek za dva-tri dana.

Prema prvim informacijama, "Železnice Srbije" nisu odgovorne za taj sudar, a uzroci se utvrđuju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара