Читај ми!

Pao helikopter koji je prevozio bebu, nema preživelih

Sedam osoba je stradalo u padu helikoptera koji je prevozio bebu iz Raške u Beograd. Helikopter Vojske Srbije srušio se u širem rejonu aerodroma u Surčinu i tom prilikom stradala je beba stara pet dana, četiri člana posade i dva zdravstvena radnika iz Novog Pazara.

21.10 - Ministri Bratislav Gašić, Zlatibor Lončar i Rasim Ljajić večeras su u Novom Pazaru obišli porodice poginulih.

19.40 - Vlada Republike Srpske proglasila je nedelju, 15. mart, za Dan žalosti.

19.30 - Komemoracija povodom smrti Mehića, Đukarića, Drajića i Miladinovića održaće se sutra u 11 sati u Komandi vazduhoplovstva u Zemunu.

13.55 - Nedelja, ponedeljak i utorak biće dani žalosti u Novom Pazaru, odlučeno na vanrednoj sednici gradskog veća, javlja izveštač RTS-a.

13.05Velika tragedija zadesila je porodice nastradalih i Vojsku Srbije, rekao je načelnik Generalštaba Ljubiša Diković na konferenciji za novinare.

12.45 - Predsednik Tomislav Nikolić uputio telegram saučešća porodicama nastradalih.

12.30 - Porodicu anestetičara Miroslava Veselinovića, koji je stradao u udesu, obišli su potpredsednik Vlade Rasim Ljajić i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović. 

11.10 - Vlada Srbije je proglasila 15. mart za Dan žalosti zbog pogibije sedam osoba prilikom pada helikoptera. Saopštena su imena poginulih: Ivan Miladinović, Omer Mehić, Nebojša Drajić, Milovan Đukarić, Dževad Ljajić, Mirslav Veselinović i beba iz porodice Ademović.

10.25 - Nakon izvršenog uviđaja istražnih organa konstatovano je da, nažalost, nema preživelih, saopštilo je Ministarstvo odbrane. 

10.20 -  U helikopteru su bili doktor Dž. Lj. i anestetičar M. V, rečeno je u Zdravstvenom centru Novi Pazar.

09.00 - Vanredna sednica Vlade zakazana je za 11 časova. Prenos na RTS-u.

08.10 - U helikopteru pored četiri člana posade i bebe, bila i dva zdravstvena radnika iz Novog Pazara – tehničar i anesteziolog, javlja reporter RTS-a.

08.00 - Uviđaj, posle pada helikoptera, vrši vojna policija, čim budemo saznali detalje saopštićemo na konferenciji za novinare, rekao je za RTS Jovan Krivokapić, portparol Ministarstva odbrane. 

06.50 - U helikopteru bilo sedam osoba, od kojih, najverovatnije, četiri člana posade, nezvanično saznaje reporter RTS-a.

05.10 - Ministarstvo odbrane je saopštilo da je helikopter Mi-17 pao u širem rejonu aerodroma u Surčinu.

02.35 - Nema kontakta sa helikopterom koji je prevozio bebu iz Raškog okruga.

U padu helikoptera stradali su beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara, major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, mehaničar letač zastavnik Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić i anestetičar Miroslav Veselinović.

Kako javlja reporter RTS-a, na mestu nesreće, u nenaseljenom delu kraja pod imenom Radio Far, bile su brojne ekipe Hitne pomoći i vatrogasaca. Uviđaj, posle pada helikoptera, vrši vojna policija, koja je blokirala prilaz mestu nesreće.

U Surčinu su bili ministri Bratislav Gašić i Nebojša Stefanović.

Ranije sinoć je javljeno da je sletanje helikoptera, koji je prevozio bebu iz Raške, na aerodrom "Nikola Tesla" otežano zbog magle oko Surčina.

Reflektori na stadionima Partizana i Crvene zvezde bili su upaljeni kako bi helikopter mogao da sleti. Nažalost, to se nije dogodilo. Meštani su rekli reporteru RTS-a da se samo čuo tup zvuk prilikom pada letelice.

Kontrolni toranj je izgubio vezu sa letelicom u petak, 13. marta u 22.31, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Transportni helikopter Vojske Srbije Mi-17 bio je angažovan u akciji spasavanja bebe stare pet dana iz Novog Pazara.

Beba se nalazila u sanitetskom vozilu koje je bilo zaglavljeno zbog odrona na putu između Novog Pazara i Kraljeva. Imala je respiratorne probleme.

Helikopter Vojske Srbije upućen je odmah po saznanju da je sanitetsko vozilo sa bebom ostalo zarobljeno. Tada su mediji preneli da je beba imala kiseonika samo za još sat vremena.

Bilo je predviđeno da helikopter sleti u Beograd i da beba bude prevezena na Institut za majku i dete.

Novorođenče staro pet dana zbog vitalne ugroženosti i respiratornih problema primljeno je na dečje odeljenje Opšte bolnice u Novom Pazaru 13. 3. 2015. godine, saopšteno je iz te bolnice.

Kako se navodi u saopštenju, urgentno je primarno zbrinuto i na osnovu stabilizovanih vitalnih parametara poslato u tercijarnu zdravstvenu ustanovu u pratnji specijalizovane medicinske ekipe – lekar anesteziolog i anestetičar.

Zbog vremenskih neprilika i velikog odrona na putu Novi Pazar – Kraljevo u mestu Bogutovac, transport pacijenta nije mogao biti nastavljen, navodi se u saopštenju iz novopazarske bolnice.

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво