Читај ми!

Stefanović: Otmičari poznati francuskoj policiji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže za RTS da su francuski državljani, otmičari dvogodišnje devojčice iz Beograda, od ranije poznati francuskoj policiji. Njihovi pasoši su originalni, nisu falsifikat, kaže ministar policije.

Nebojša Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je nakon otmice dvogodišnje devojčice u naselju Braća Jerković u Beogradu, srpska policija odmah stupila u kontakt sa kolegama francuske policije.

"To su originalni francuski pasoši, otmičari su od ranije poznati francuskoj policiji, i ranije su počinili više krivičnih dela", kaže ministar policije.

Prema njegovim rečima, policiji treba više vremena za detaljniju kriminalističku istragu, pa će istražni organi raditi na slučaju cele noći i narednih dana.

Stefanović kaže da je sada najbitnije to što je troje otmičara, državljana Francuske, u rukama srpske policije i dodaje da za njih očekuje najteže sankcije. 

Stefanović ponavlja da u interesu istrage ne može da otkrije više detalja otmice.

Ministar policije podseća da su otmičari krenuli najkraćom rutom prema mađarskoj granici.

"Oni su probili naplatnu rampu Šimanovci i krenuli tim delom auto-puta. Zatvorili smo sve izlaze, ali nismo znali da li je to varka, da li postoji jiš neko vozilo za dalji transport", dodaje Stefanović.

Ministar policije kaže da je i dalje nepoznato da li je na pasošu pronađenom kod otmičara fotografija devojčice prava ili je to fotografija nekog deteta koje liči na nju.

Stefanović je još jednom zahvalio policajcima i graničnoj policiji što su brzo reagovali i vratili dete roditeljima.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво