Читај ми!

Oslobođena devojčica koja je oteta u Beogradu, otmičari uhapšeni

Dvogodišnja devojčica koja je oko podneva oteta iz naručja majke u Ulici braće Jerković pronađena je nepovređena, javili su reporteri RTS-a sa lica mesta. Otmičari su uhvaćeni kada su pokušali da probiju naplatnu rampu kod Šimanovaca. Dete vraćeno roditeljima.

19.34 - Uhapšeni francuski državljani su imali originalne francuske pasoše i od ranije su poznati francuskoj policiji, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović za RTS. 

18.04 - Uhapšeno troje francuskih državljana zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo trgovine ljudima. Uhapšeni su M. S. (45), S. A. G (50) i Š. E. K (25), saopštio je MUP.

16.20 - Policija utvrđuje da li su pasoši otmičara ispravni ili falsifikovani, kaže ministar Nebojša Stefanović.

15.25 - Dete nije povređeno u otmici i bezbedno je vraćeno roditeljima. Vozač sa detetom u naručju pokušao da pobegne iz automobila, javlja izveštač RTS-a Igor Bulat.

15.15 - Policija reagovala munjevito u Šimanovcima, pošto su otmičari probili naplatnu rampu i pokušali da prebace dete preko zaštitne ograde. Nedugo zatim, u Šimanovce je stigao i otac devojčice, rekao je urednik RTS-ove emisije Sat Mirko Alvirović, koji je video ceo događaj.

14.30 - Devojčica bi uskoro trebalo da bude vraćena roditeljima, koji žive nedaleko od mesta otmice, javlja izveštač RTS-a.  

14.00 - Otmičari su pokušali da probiju naplatnu rampu kod Šimanovaca i tom prilikom su uhvaćeni, javili su reporteri RTS-a sa mesta događaja.

13.55 - Oteta devojčica je pronađena, potvrdio je otac devojčice reporteru RTS-a.

13.50 - Majka devojčice odvezena je kolima hitne pomoći, javlja reporter RTS-a sa lica mesta.

Brzom akcijom policije pronađena je devojčica oteta u naselju Braće Jerković, a otmičari su uhvaćeni.

Dvogodišnja devojčica koja je oteta danas oko 12 časova u beogradskom naselju Braća Jerković, pronađena je nakon više od sat vremena policijske potere. Otmičari su uhvaćeni kod naplatne rampe u Šimanovcima, pošto su pokušali da se probiju ka granici, javili su reporteri RTS-a sa mesta događaja.

Odmah pošto su probili rampu kod Šimanovaca oko 13.20, otimičari su nastavili ka Šidu. Za njima je krenuo presretač MUP-a Srbije i stigao ih posle četrdesetak kilometara potere, pre skretanja za Sremsku Mitrovicu. 

Kako su javili reporteri RTS-a, otmičar je pokušao da prebaci dete preko zaštitne ograde, gde su ga policajci stigli i uhapsili. Dete nije povređeno.

Dvogodišnja devojčica oteta je pošto su muškarac i devojka zaustavili ženu na ulici i oteli joj dete iz ruku, a zatim pobegli u automobilu marke "be-em-ve" sive boje, sa francuskim registarskim tablicama.

Vozilo se zaustavilo ispred garaža kod broja 227, u Ulici braće Jerković. Muškarac je istrčao iz automobila, počeo da šutira majku i oteo devojčicu, navode očevici.

Očevici su, odmah posle otmice, rekli da je automobilom upravljala devojka plave kose, dok je muškarac, star oko 45 godina, bio na mestu suvozača.

Policija je odmah blokirala sve izlaze iz Beograda.

Stefanović: Proveravamo isprave otmičara

Munjevitom reakcijom policije, otmičari su uhapšeni kod Šimanovaca, gde je ubrzo došao i ministar policije Nebojša Stefanović.

"Imali smo monstruozno delo na Voždovcu, dvogodišnje dete oteto je i istrgnuto iz ruku majke. Policija je odmah krenula u poteru, imali smo dobre informacije. Brzo smo reagovali. Saobraćajna policija uočila je vozilo na auto-putu i odmah su angažovani presretač i helikopterska jedinica", objasnio je Stefanović.

Dodao je da je presretač sustigao vozilo i da je policija privela i uhapsila otmičare, kao i da je, na sreću, dete nepovređeno.

"Tokom potere policajci su primetili da su otmičari u jednom momentu pokušali da bace dete preko ograde pored auto-puta i da nastave kretanje dalje. Srećom, brzom intervencijom policije, koja ih je na vreme sustigla i opkolila, izbegnut je najstrašniji scenario i dete je živo i nepovređeno", naglasio je Stefanović.

Ministar policije je dodao da je u ovom slučaju bila angažovana i granična policija, koja je imala zadatak da sve vozače koji imaju dete u automobilu spreči da pređu granicu.

Број коментара 51

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво