Читај ми!

Policajci osumnjičeni za višemilionsku štetu

Sektor unutrašnje kontrole policije podneo je krivične prijave protiv 20 policijskih službenika zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nesavesnog rada u službi, čime su oštetili budžet za više od 100 miliona dinara.

Krivične prijave podnete su, u saradnji sa osnovnim javnim tužilaštvima u Šapcu i Loznici, protiv policijskih službenika PU u Šapcu, Policijske ispostave Šabac i Policijske ispostave Loznica.

Postoje osnovi sumnje da, od 2012. do kraja 2014. godine, nisu postupali po naredbama za dovođenje lica izdatim od strane prekršajnih sudova u Šapcu i Loznici.

Naredbe su se odnosile na zamenu izrečenih novčanih kazni na kaznu zatvora počiniocima prekršaja.

Zbog nesavesnog rada, osumnjičeni su prouzrokovali apsolutnu zastarelost za 13.956 naredbi i nemogućnosti izvršenja donetih pravosnažnih odluka, čime je naneta šteta budžetu Republike Srbije za 101.014.550,00 dinara, saopštio je MUP.

Sektor unutrašnje kontrole policije nastavlja dalje provere u drugim policijskim upravama, kako bi se ovakvi slučajevi sprečili.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се