Читај ми!

Muškarac preminuo od gripa u Kragujevcu

Muškarac star 36 godina preminuo od posledica gripa na odeljenju intenzivne nege u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Preminuo je pacijent iz Paraćina oboleo od gripa, koji se lečio na intenzivnoj nezi u kragujevačkom Kliničkom centru, javlja dopisnik RTS-a.

Direktorka Klinike za infektivne bolesti Olgica Gajović rekla je da reč o mlađem muškarcu 1979. godište iz Paraćina, koji je primljen na lečenje u već veoma lošem zdravstvenom stanju i sa zdravstvenim komplikacijama nastalim infekcijom virusa gripa, koje su bile prisutne više dana pre prijema u Kliniku za infektivne bolesti.

Gajovićeva napominje da je preminuli pacijent imao određene zdravstvene tegobe i pre obolevanja od virusa gripa.

Zdravstveno stanje dvoje pacijenata, čija je klinička i radiološka slika u poslednja dva dana u pogoršanju, veoma je loše i lekari se bore za njihov život.

Direktor Klinike za infektivne bolesti u Nišu Žarko Ranković rekao je Tanjugu da je jedna žena, za koju je potvrđeno da boluje od gripa, priključena na respirator.

Još osam pacijenta, za koje postoji sumnja na grip, smešteno je na odeljenje Klinike za infektivne bolesti, rekao je Ranković.

Žena koja se nalazi u respiratornom centru je iz Knjaževca i reč je o mlađoj osobi, napomenuo je Ranković.

Pacijentkinja iz Leskovca koja juče primljena na Klinici nalazi se na odeljenju i spada u red ozbiljnijijih pacijenata sa sumnjom na grip, kazao je direktor Klinike za infektivne bolesti u Nišu.

U Srbiji se registruje srednji intenzitet aktivnosti i široka rasprostranjenost virusa gripa, što je uobičajeno za ovaj period godine, a u narednim nedeljama može se očekivati povećan broj obolelih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut". 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи