Читај ми!

Optužnica protiv osam žandarma

Protiv osmorice pripadnika Žandarmerije podignuta optužnica zbog napada na brata premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojicu pripadnika Kobri tokom "Parade ponosa" 2014. godine, piše "Politika".

Optuženicu je podiglo Više javno tužilaštvo u Beogradu, piše Politika, prenosi Beta.

Istovremeno je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivične prijave koje je zaštitnik građana Saša Janković podneo protiv dvojice pripadnika Vojne policije, zastavnika prve klase S. S., i starijeg vodnika prve klase S. J.

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Predraga Mitrovića, Slavka Stojanovića, Dragana Savića, Dalibora Đorđevića, Zlatka Gigića, Bobana Lekića, Mitra Milosavljevića i Radeta Matića.

Oni su optuženi zbog sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično delo – napad na vojno lice u vršenju službe u sticaju sa krivičnim delom – zlostavljanje i mučenje.

Okrivljenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja i krivično delo – zloupotreba službenog položaja.

Zamenik višeg tužioca je juče i prekjuče saslušao okrivljene žandarme, posle čega je doneo odluku o podizanju optužnice.

Prema nezvaničnim informacijama Politike, svi žandarmi su tokom saslušanja kod tužioca ostali pri iskazima koji su dali u policiji, nekoliko dana posle incidenta.

Okrivljeni su ispričali da su na dan incidenta, oko 11.20 primetili da se prema njima kreće grupa od četiri nepoznate osobe.

U jednom trenutku te osobe su stigle do kordona, a kako su ličile na osobe koje žele da napadnu učesnike "Parade ponosa", zatražena su im dokumenta.

"Jedan od njih je iz džepa izvadio nešto što je ličilo na legitimaciju i uz niz uvreda rekao da je pripadnik Vojske Srbije. U jednom trenutku učinilo se kao da žele da probiju kordon i fizički se obračunaju sa policijom. Posle izvesnog vremena došlo je i do fizičkog obračuna", izjavili su žandarmi, a prenosi list.

Odbačene su prijave koje je protiv pripadnika Vojne policije podneo zaštitnik građana, a on je prijave podneo zbog sumnje da su se oglušili o usmena naređenja, nastojeći da prođu kroz postavljeni kordon i uđu u prostor koji su štitili pripadnici Žandarmerije.

Zaštitnik je o tom incidentu tražio dokumentaciju iz Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova, ali odgovor vojnog ministarstva nije dobio.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи