Sudar dresina na barskoj pruzi

Petorica radnika "Železnica Srbije" povređena su kada su se oko 14.30 sudarile dve dresine na izlasku iz Valjeva prema Užicu na deonici barske pruge koja je u rekonstrukciji.

Vozač dresine koja je išla prema Valjevu teže je povređen i zadržan je u Valjevskoj bolnici dok je drugi mašinovođa lakše povređen.

Ostala trojica radnika na vreme su iskočila iz dresina i prošla su sa lakšim povredama. Dresine su se sporo kretale, ali zbog krivine posle nadvožnjaka vozači nisu blagovremeno primetili da će doći do sudara.

Kako RTS nezvanično saznaje, jedna od dresina vukla je rezervoar sa butan-gasom koji je prilikom udesa oštećen, pa je iz predostrožnosti da ne dođe do većeg požara, policija blokirala prilaz mestu nesreće.

Obe mašine bile su angažovane na završnim radovima na osposobljavanju za saobraćaj tog dela barske pruge, nakon velikih oštećenja tokom prošlogodišnjih poplava, saopštile su "Železnice Srbije".

U toku su aktivnosti na raščišćavanju tog dela pruge.

Na lice mesta odmah nakon udesa izašli su Komisija za isleđenje vanrednih događaja srpskih železnica u Užicu, kao i jedinice MUP-a, hitne pomoći i vatrogasci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво