Читај ми!

Mustafa: Zakon o Specijalnom sudu uskoro u skupštini

Kosovski premijer Isa Mustafa kaže da se intenzivno radi na pripremi ustavnih izmena i zakona o Specijalnom sudu i da oni treba da se nađu u Skupštini Kosova tokom marta ove godine.

Vlada radi na dokumentima koji stvaraju mogućnost za osnivanje Specijalnog suda, rekao je Isa Mustafa za portal Gazetaekspres, prenosi Beta.

"Te su obaveze stvorene kada je u Skupštini Kosova ratifikovana razmena pisama između kosovske predsednice i visoke predstavnice Evropske unije", rekao je Mustafa.

Kosovski premijer rekao je da ekipa profesionalaca iz kosovskih institucija radi na usaglašavanju stavova sa institucijama Evropske unije o Zakonu o Specijalnom sudu, čiji tačan naziv još uvek nije usaglašen.

Radi se i na statutu suda i izmenama koje treba izvršiti u Ustavu Kosova, čime bi se stvorile ustavne mogućnosti za razmatranje i usvajanje zakona i statuta suda.

"Mislim da će sledeće nedelje Vlada uputiti predlog ustavnih izmena o kojima je potrebno mišljenje Ustavnog suda, pre nego što bude poslat na razmatranje u Skupštini. Očekujemo da tokom marta i aprila Skupština razmotri i usvoji te dokumente", rekao je Mustafa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се