Читај ми!

Preminuo migrant povređen u nesreći kod Leskovca

Teško povređeni migrant u saobraćajnoj nesreći kod Leskovca preminuo je u subotu uveče na Klinici za neurohirurgiju u Nišu.

Migrant koji se vodio kao N. N. lice imao je teške povrede glave i mozga, rekli su RTS-u u Kliničkom centru.

"Pacijent nije imao kod sebe lična dokumenta, nije dolazio svesti i vodili smo ga kao N. N. lice. U skladu sa bolničkim protokolom on će biti podvrgnut obdukciji", rekao je anesteziolog Goran Ivanov.

U Kliničkom centru nalazi se još jedan migrant koji je takođe žrtva te saobraćajne nesreća i ima tešku povredu intercerebralnog hematoma, u stanju je duboke pospanosti i životno je ugrožen.

Preostala četiri ilegalna migranta za sada su u stabilnom stanju.

U kombiju koji se 24. februara prevrnuo na auto-putu kod Leskovca, bila su 54 imigranta i vozač.

Šestoro povređenih upućeno je u Klinički centar u Nišu, a četvoro je prebačeno za Beograd.

Vozač kombija koji se sumnjiči da je odgovoran za tu saobraćajnu nesreću uhapšen je juče u Pančevu.

Osim njega, uhapšene su još dve osobe zbog sumnje da su učestvovale u krijumčarenju ljudi, teškom delu protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći povređenim licima.

Policija je zadržala M. S. (1972) iz okoline Vranja, kome je po predlogu javnog tužioca sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Uhapšenima M. P. (1979) i R. P. (1978), sa boravištem u Vranju, određeno je zadržavanje, a u toku dana će biti privedeni zameniku osnovnog javnog tužioca u Leskovcu.

Oni se sumnjiče da su organizovali prevoz i krijumčarenje stranih državljana, za koje su znali da su na nedozvoljen način prešli državnu granicu Republike Srbije. Prilikom prevoza, kombi vozilo je sletelo s puta, pri čemu je povređen 41 strani državljanin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво