Rodić tuži bivše funkcionere

Osnivač "Kurira" Radisav Rodić saopštio je da je podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika Srbije i Demokratske stranke Borisa Tadića i još 22 osobe jer su hteli da mu, kako tvrdi, otmu taj dnevni list uz pomoć "hapšenja i ucena."

Radisav Rodić je na konferenciji za novinare rekao da je krivičinu prijavu podneo Tužilaštvu za organizovani kriminal i da očekuje da će nadležni brzo reagovati, prenosi Tanjug.

Rodić je, nazivajući osobe protiv koje je podneo krivičnu prijavu "organizovanom kriminalnom grupom, zločinačkim udruženjem, terorističkom grupom..." rekao i da je u protekla tri dana primo mnoge pretnje ali da nije želeo da odustane.

Rodić kaže da njemu lično ne treba ništa ali da "narod treba da zna kakvu je vlast imao" kako "ova sadašnja i svaka buduća vlast ne bi bila ista takva".

"Ko god da se borio za vlast i bio opozocija došao je kod mene i kazao "Rajo pomagaj"...a kada dođe na vlast više me ne poznaje i trudi se da me omalovažava", rekao je Rodić.

Krivična prijava podneta je i protiv bivših ministara i funkcionera DS Dušana Petrovića, Snežane Malović, Dragana Đilasa, nekadašnjeg ministra i lidera URS-a Mlađana Dinkića, bivšeg ministra Saše Radulovića.

U krivičoj prijavi podeljenoj novinarima se navodi da postoji osnovana sumnja da je ta "organizovana kriminalan grupa" izvršila 22 krivična dela među kojima i "trgovina, uticaje, prinuda, iznuđivanje iskaza, zlostavljanje i mučenje, prevara, davanje lažnog iskaza..."

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво