Pucnjava kod noćnog kluba, ranjen turski državljanin

Turski državljanin (26) ranjen je jutros oko pola tri u pucnjavi ispred jednog kluba u Beogradu na uglu Takovske i Dalmatinske ulice. Stanje povređenog stabilno. Ministri Zlatibor Lončar i Nebojša Stefanović i ambasador Turske posetili povređenog mladića.

Muškarac je zadobio ranu u predelu grudnog koša i prevezen je na Odeljenje za reanimaciju beogradskog Urgentnog centra, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura Tanjugu.

Njega je metak pogodio kroz vrata, kada su nepoznati počinioci nakon što su izbačeni iz kluba pucali iz vozila u pravcu obezbeđenja.

Incident se dogodio oko pola tri kada je obezbeđenje tog kluba, koji se nalazi na uglu Dalmatinske i Takovske, izbacilo tri gosta koji su zatim iz vozila u pokretu pucali na obezbeđenje i tom prilikom je jedan od metaka probio drvena vrata i naneo tešku telesnu povredu turskom državljaninu koji se nalazio u klubu ispred dela za garderobu, naveli su u MUP-u.

Ministri zdravlja i policije, Zatibor Lončar i Nebojša Stefanović, i ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj posetili su turskog državljanina, koji je ranjen u pucnjavi u klubu "Plastik". 

Zdravstveno stanje ranjenog turskog državljanina je trenutno stabilno i pratiće se iz časa u čas, a sutra ga očekuje još jedna operacija, izjavio je ministar Lončar.

Lončar je novinarima rekao da je mladić zadobio ozbiljne povrede, da je operisan i nalazi se na intenzivnoj nezi, a njegovo trenutno stanje je za sada stabilno.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo zdravlja je na vezi sa turskim Ministarstvom zdravlja, sa kojim će se dogovarati o daljim koracima.

Stefanović je rekao da beogradska policija intenzivno traga za počiniocima i izrazio nadu da će oni brzo biti uhvaćeni.

"Ovo će biti prioritet za organe gonjenja, jer je nedopustivo da se mladi ljudi koji dođu u Srbiju osećaju nebezbedno", rekao je ministar policije.

Država će, kako je istakao Stefanović, oštro reagovati, a najvio je i da će beogradska policija u narednom periodu više pažnja posvetiti bezbednosti u klubovima i ispred njih.

"Svi koji misle da mogu da vade oružje po Beogradu i šenluče – grdno se varaju", podvukao je Stefanović dodajući da će biti u kontaktu sa turskim Ministarstvom unutrašnjih poslova kako bi turske kolege bile upoznate sa svime što se čini u navedenom slučaju.

Turski ambasador je rekao da se o ranjenom državljaninu te zemlje vodi briga, kao što bi to bio slučaj i u Turskoj.

"Ne sumnjam da će počinioci biti uhvaćeni", rekao je Bozaj i zahvalio ministrima Lončaru i Stefanoviću.

Turski diplomata je, takođe, rekao da je pričao sa ranjenim mladićem, koji je bio u stanju da govori.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи