Perčević pušten da se brani sa slobode

Vlasnik "Interkomerca" Goran Perčević pušten je iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu da se brani sa slobode, shodno odluci Višeg suda u Beogradu, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Ranije juče je Više javno tužilastvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv Perčevića i još petoro okrivljenih zbog malverzacija sa kreditima "Univerzal banke".

Perčević je u pritvoru bio dva i po meseca, od hapšenja u novembru prošle godine.

Optužen je zbog produženog krivičnog dela zlouptreba položaja odgovornog lica izvršenog podstrekavanjem.

Optužnicom su obuhvaćeni i bivši direktor "Univerzal banke" Dragan Tomić, Ljiljana Stojanović, Milovan Puzović, Nevena Belić i Dragoljub Perišić, koji se terete za produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu, navodi se u informaciji tužilaštva.

Više tužilaštvo je prošle godine pokrenulo istragu protiv Tomića i drugih osumnjičenih zbog odobravanja spornih kredita na štetu "Univerzal banke".

Prema pisanju medija, Tomić se tereti da je nezakonito i bez adekvatnog pokrića odobravao višemilionske kredite kompanijama "Farmakom MB" iz Šapca, "Interkomerc" i "Beohemija", što je oštetilo državu za 85 miliona evra.

"Univerzal banci" 31. januara prošle godine oduzeta je dozvola za rad zbog nesolventnosti.

Narodna banka Srbije utvrdila je da je u prethodnom periodu finansijsko stanje "Univerzal banke" znatno pogoršalo, da je ona dospela u stanje kritične potkapitalizovanosti, kao i da je ugrožena njena likvidnost i kontinuitet poslovanja.

Perčević je bio uhapšen sredinom novembra prošle godine, a osim njega u tom procesu su osumnjičeni i Milivoje Ćosić i Srđan Žujović, koji se brane sa slobode.

Perčević je u tom postupku osumnjičen za više krivičnih dela, odnosno različite malverzacije u privredi kada je iskorišćavanjem svog položaja i ovlašćenja i prekoračenja granice ovlašćanja neposredno dogovarao sa rukovodiocima "Univerzal banke" različito odobravanje i obezebđivanje kredita firmama.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво