Slovačka traži od Srbije da izruči Matika

Slovačka je zatražila od Srbije da joj izruči slovačkog državljanina Františeka Matika, osuđenog u domovini na 11 godina zatvora za prevaru koja je dovela do kraha finansijske kompanije BMG "Invest".

Františeka Matika je na osnovu poternice Interpola uhapsila srpska policija u sredu u Vojvodini, podseća Beta.

Slovačka je u saradnji s Interpolom tragala bez uspeha za Matikom čitavih 13 godina, a u akciju potrage uključile su se postepeno i policije Rumunije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

"Nije bilo jednostavno otkriti gde se krije. Često smo bili vrlo blizu, ali je uvek uspevao da pobegne", rekao je na konferenciji za novinare u Bratislavi slovački ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinjak.

Odao je posebno priznanje srpskoj policiji za to što je za potragu i akciju hapšenja formirala poseban policijski tim koji je uspeo da deluje u tajnosti.

Kalinjak je objasnio da su do Matika došli preko njegove prijateljice, 36-godišnje Rumunke koja mu je pomagala u bekstvu i da je srpska policija, čim je zapazila da se krije kod nje, nadzirala je njenu kuću sedam dana i na kraju 27. januara uspešno izvela noćnu akcija hapšenja.

Matik se predstavljao lažnim slovačkim ipsravama, a pošto je utvrđen njegov identitet, Slovačka je danas zatražila zvanično od Srbije da ga izruči.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи