Uhapšeni narko-dileri, među njima i policajac

Policija je u Lazarevcu uhapsila 18 osoba, među kojima i jednog policajca. Privedeni se sumnjiče za preprodaju narkotika. Za njih 11 određeno je zadržavanje do 48 sati, a preostali, koje se sumnjiče za kupovinu droge, nalaze se na saslušanju.

Posle akcije koja je spremana mesecima, lazarevačka policija jutros je upala u stanove i kuće osumnjičenih. Oni su duži period praćeni i prisluškivani. Kod njih u trenutku hapšenja nisu pronađeni narkotici. U policiji kažu da ipak imaju dovoljno dokaza. 

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, uhapšeni su: N. R. (1982), N. R. (1984), M. M. (1978), M. R. (1985), Z. I. (1973), M. S. (1982), B. B. (1982), M. M. (1988), J. J. (1971), N. P. (1976), S. V. (1989) i policijski službenik P. C. (1959), navodi se u saopštenju.

Takođe, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćenog držanja opojnih droga, uhapšeni su: Z. J. (1981), B. O. (1981), Z. B. (1974), B. L. (1981), J. M. (1979) i V. D. (1977), navedeno je u saopštenju MUP-a.

Načelnik policijske stanice u Lazarevcu Tomislav Sretenović rekao je da je reč o mreži preprodavaca i posrednika u prodaji opojne droge heroin.

"Sva lica koja su lišena slobode su povratnici i osuđivani su za ista krivična dela u ranijem periodu. Za 11 lica je određeno zadržavanje, a jedno od tih lica je policijski službenik policijske stanice Lazarevac", rekao je Sretenović.

Zamenik načelnika Uprave kriminalističe policije Srđan Paskvali rekao je da je uvek poteškoća kada su policajci uključeni u izvršenje krivičnih dela.

"I kada se nalaze u nekim obradama, nije to neka prepreka da se sa sektorom donese rešenje krivične prijave. Delimično otežava, ali nije prepreka", kaže Paskvali.

Oni će sutra biti privedeni u beogradsko Više tužilaštvo.

Lazarevačko Udruženje građana "Sveti Sava", koje je u aprilu prošle godine oblepilo ceo grad fotografijama i spiskovima ljudi za koje su tvrdili da deci prodaju drogu, objavilo je do sada dve tzv. crne knjige.

Član Udruženja građana "Sveti Sava" kaže da će ova crna knjiga tri imati oko 120 imena, sa fotografijama, sa imenom i prezimenom, sa nadimcima, koje automobile voze, načine na koje diluju, koje narkotike diluju, sve ono što bi pomoglo roditeljima da zaštite svoju decu.

Za nabavku i prodaju narkotika zaprećena je zatvorska kazna od 5 do 15 godina zatvora.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво