Miloševiću pritvor do mesec dana

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana generalnom direktoru javnog preduzeća "Podzemna eksploatacija uglja Resavica" Vladanu Miloševiću, osumnjičenom za primanje mita.

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, na preglog Tužilaštva za organizovani kriminal odredilo je Miloševiću pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati vođenje krivičnog postupka uticanjem na svedoke, saopšteno je iz suda, prenosi Tanjug.

Pritvor mu je određen i zbog postojanja okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, dodaje se u saopštenju.

Milošević se sumnjiči da je izvršio krivično delo primanje mita u poduženom trajanju.

Prethodno je tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Miloševića zbog osnovane sumnje da je u toku 2014. godine u više navrata zahtevao i primao novčane poklone u ukupnom iznosu od 1.440.000 dinara.

Milošević, koji je i član Glavnog odbora SNS-a, saslušan je u tužilaštvu i izneo je odbranu u prisustvu izabranog branioca.

Uhapšen je povodom krivične prijave koju je protiv njega podnela Uprava kriminalističke policije u Jagodini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара