Potvrđena optužnica protiv Deurića

Vrhovni kasacioni sud odbio je zahtev za zaštitu zakonitosti i potvrdio optužnicu protiv bivšeg generalnog direktora zrenjaninske fabrike lekova "Jugoremedija" Zdravka Deurića i njegovih saradnika, potvrdili su advokati odbrane.

Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu, podignuta 11. aprila 2014. godine protiv Deurića, nekadašnje finansijske direktorke u "Jugoremediji" Ankice Malušić, bivše direktorke firmi "Luksol farmacija" i "Penfarm" Milane Zlokas, građevinskog inženjera i sudskog veštaka Stevana Gregovića i vlasnika samostalne zanatske radnje "Rad iz Srpskog Itebeja" Mite Lisice, je stupila na snagu.

Deurićevi branioci, advokati Vladimir Horovic i Mirko Marić, koji su novinarima potvrdili prijem rešenja kasacionog suda, u žalbi su tvrdili da je u postupanju Tužilaštva povređen zakon.

Deurić se sumnjiči se da je počinio tri krivična dela zloupotrebe odgovornog lica, kao i da je prekršio više poreskih zakona, dok se ostali okrivljeni terete za krivično delo zloupotrebe položaja u saizvršilaštvu.

Prema navodima tužilaštva, oni su 2011. godine, prilikom osnivanja privrednog društva Penfarm, nerealnom procenom vrednosti zemljišta i akcija koje je "Jugoremedija" unela u to preduzeće kao osnivački ulog, oštetili "Jugoremediju" za 57,6 miliona dinara.

Kako se sumnja, štetu od 7,3 miliona dinara naneli su "Jugoremediji" i umanjenjem vrednosti licenci za proizvodnju penicilinskih preparata prenetih na "Penfarm".

"Jugoremedija" je na spisku 24 sporne privatizacije, u stečaju je od 2012. godine, na zahtev Hipo Alpe-Adrija banke s kojom je zrenjaninska fabrika krajem aprila 2013. godine sklopila ugovor o restrukturiranju kredita i koja potražuje oko 1,6 miliona evra.

Fabriku je, u međuvremenu, zakupio novosadski Union medik i obnovio proizvodnju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи