Bivši direktor "Jugoistoka" uhapšen zbog zloupotreba

Policijska uprava u Nišu saopštila je detalje u vezi sa hapšenjem bivšeg direktora Privrednog društva "Jugoistok" Igora Novakovića i još pet osoba zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Policija je, osim Igora Novakovića, uhapsila i bivšeg radnika "Jugoistoka" P.V.(32), odgovorna lica "CIM grupe" iz Niša P.S. (42) i B.S.(33), kao i odgovorno lice agencije "Akaunt" iz Niša M.S.(37) i radnika "Telekoma Srbija", regija Niš N.J.(38).

Policija je saopštila da se sumnja se da je Novaković avgusta 2013. godine obustavio postupak javne nabavke sa Institutom za istraživanja i projektovanja iz Beograda i bez raspisivanja novog tendera i potpisivanja ugovora angažovao "CIM grupu" za menadžerske usluge.

Sumnja se, kako se navodi, da je P.S. u svojstvu odgovornog lica dostavio "Jugoistoku" veći broj faktura u iznosu od oko 30 miliona dinara. I.N. i P.S. Su, kako se sumnja, u periodu od kraja 2013. i u toku 2014. godine pribavili protivimovinsku korist izvlačeći novac iz "CIM grupe" preko dve "fantom" firme iz Niša koje su registrovane od strane knjigovodstvene agencije "Akaunt".

Takođe se sumnja da su I.N. i P.V. potpisali ugovor sa N.J. koji obuhvata aktivizaciju usluge "biznet tarifne opcije" na određenim službenim brojevima i određen broj mobilnih aparata za jedan dinar koji su bili namenjeni "Jugoistoku", navode iz policije.

Od ukupno 769 mobilnih aparata, 281 aparat ne nalazi se u "Jugoistoku", a operativnim radom policije ustanovljeno je, kako se sumnja, da su se aparati našli na domaćem tržištu i da su mogli da se kupe u radnjama u Nišu kao i drugim gradovima Srbije.

Na taj način pribavljena je, kako se sumnja, protivpravna imovinska korist u iznosu od oko 6,3 miliona dinara, napominju iz policije.

Postoji sumnja da je I.N. avgusta 2013. godine pribavio protivimovinsku korist od 944.000 dinara na taj način što je službeno vozilo popravio u privatnom servisu u Svrljigu iako je postojao ugovor sa ovlašćenim servisom za popravku službenog vozila, saopštavaju iz policije.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a zatim će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu, napominju iz policije.

U saopštenju policije navodi se da će protiv jedne osobe biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica i falsifikovanja službene isprave, dok će protiv druge osobe biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja pomaganjem.

Oni se sumnjiče da su mobilne aparate namenjene "Jugoistoku" prodavali u radnjama u Nišu i drugim gradovima u Srbiji, navode iz policije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво