Читај ми!

Zaplena krijumčarene odeće iz Beča

Policija na graničnom prelazu Horgoš sprečila krijumčarenje brendirane garderobe iz Beča, čija je vrednost procenjena na više od dva miliona dinara.

Neprijavljena odeća otkrivena je kada je u traku predviđenu za putnike koji nemaju šta da prijave za carinjenje, pristiglo vozilo "ford fijesta" trsteničkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 37-godišnji srpski državljanin, prenosi Tanjug.

Vozač je putovao na relaciji Beč–Trstenik u pratnji 36-godišnjeg sugrađanina iz Trstenika.

Iako su obojica izjavila da se u vozilu nalaze samo sitnice za kuću, izvršen je detaljan pregled tokom kog su u vozilu i prtljažniku pronađene tri torbe pune nove garderobe.

Među neprijavljenom garderobom bilo je 17 muških odela, više od 20 pari farmerki, gotovo 40 košulja i dvadesetak majica sa originalnim etiketama svetski poznatih brendova "hugo bos" i "dizel", a pronađeno je i nekoliko ženskih jakni marki "majkl kors" i "ges".

Nakon otkrivanja prekršaja, suvozač je izjavio da je neprijavljena garderoba njegova, pa će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak.

Uprava carina podseća da se, pre samo dva dana, na graničnom prelazu Šid dogodio gotovo isti slučaj, kada je dvoje kineskih državljana pokušalo da iz Italije u Srbiju prokrijumčari firmiranu garderobu i kožnu galanteriju, čija je vrednost procenjena na više od milion dinara.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи