Perčević svedočio na suđenju Bojiću

Nekadašnji funkcijoner SPS-a i vlasnik "Interkomerca" Goran Perčević saslušan je u Palati pravde kao svedok na suđenju nekadašnjem ministru zdravlja Milovanu Bojiću.

Goran Perčević je u Palatu pravde doveden iz Okružnog zatvora u Beogradu, gde boravi nakon što je uhapšen novembra prošle godine zbog sumnje da je malverzacijama oštetio "Univerzal banku", javlja Tanjug.

Sledeće suđenje Bojiću zakazano je za 23. februara, kada će svedočiti dva pravnika sa Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", nakon čega se očekuje kraj suđenja, i zakazivanje presude.

Bojić se tereti da je od aprila 1995. godine do oktobra 2000. godine službenog položaja u produženom trajanju, kao odgovorno lice - direktor tog Instituta, pribavio korist drugim osobama (trojici lekara) za više od 200.000 nemačkih maraka.

Perčević je u to vreme bio član Upravnog odbora Instituta, a Apelacioni sud u Beogradu je krajem 2012. ukinuo prvostepenu presudu kojom je Bojić bio osuđen na 10 meseci zatvora.

Sud je naložio da se tokom ponovljenog suđenja ispitaju svi članovi Upravnog odbora Instituta, kako bi se utvrdilo da li je Bojić sporne odluke odonosio sam ili uz saglasnost UO.

Protiv Bojića se zbog optužbi da je sa saradnicima oštetio kliniku "Ostrog" vodi i krivični postupak u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu i u toku je finansijko veštačenje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво