Nastavljeno suđenje za Luku Beograd

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje bivšem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu i ostalim optuženima zbog zloupotrebe prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd.

Sud je za sutra zakazao početak dokaznog postupka pošto je na današnjem suđenju završeno izlaganje odbrana optuženih, koje je počelo u julu izjašnjavanjem Predraga Bubala, javlja Tanjug.

Na sutrašnjem pretresu trebalo bi da bude saslušan predstavnik kompanije "Vorldfin" Milana Beka, koja je kupila akcije Luke Beograd.

Suđenje Bubalu i ostalima počelo je u julu, kada je bivši ministar deteljno izlagao svoju odbranu i negirao optužbe za zloupotrebu službenog položaja.

Za isto delo optužba tereti i bivše izvršne direktore Agencije za privatizaciju Miodraga Đordevića i Gorana Mrđu, direktora Centra za tržište kapitala Alekseja Misailovića, direktora Akcijskog fonda Aleksandra Gračanca i direktora Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasminu Dragutinović.

Za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica optužnica obuhavata bivšeg direktora Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslava Drobca i bivšeg finansijskog direktora tog privrednog društva Dušana Kosovca.

Bubalo je uhapšen 14. juna 2013. godine i do 27. decembra te godine je bio u pritvoru kada je pušten da se brani sa slobode.

Finansijski investitor u preduzeću "Vorldfin", koje je kupilo akcije "Luke Beograd", bila je kompanija "Delta holding" u vlasništvu Miroslava Miškovića, preneli su mediji.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković i Milan Beko na pocetku su bili zajedno u poslu oko Luke Beograd i u maloprodajnom lancu "Ce market", ali se Mišković kasnije povukao iz Luke, a Beko iz C-marketa.

Luka Beograd je jedan od predmeta na takozvanom spisku 24 sporne privatizacije. Beko ju je preuzeo 2004. i 2005. godine.

Milan Beko ranjen je prošlog novembra ispred svoje kuće kada su dvojica, za sad nepoznatih napadača, pucala na njega iz vatrenog oružja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи