Šešelj: Ne zanima me odluka Haga

Predsednik Srpske radikalne stranke i haški optuženik Vojislav Šešelj rekao je da ga ne zanima odluka Haškog tribunala da mu ne uskrati privremenu slobodu i ponovio da se dobrovoljno neće vratiti.

Predsednik Srpske radikalne stranke i haški optuženik Vojislav Šešelj kaže za agenciju Beta da ga to ne zanima.

"Ja se svojom voljom sigurno neću vraćati", poručuje Šešelj.

Međunarodni sud za ratne zločine u Jugoslaviji saopštio je 13. januara da je raspravno veće tog suda odbilo zahtev Tužilaštva da vrati u sudski pritvor optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode.

Šešelj dodaje da je zahtev Tužilaštva tribunala iskoristio da podnese zahtev za kažnjavanje tužioca Serža Bramerca, zbog toga što je, kako navodi, instrumentalizovan.

Šešelj dodaje da nakon što se Raspravno veće proglasilo nenadležnim za taj zahtev ne očekuje da se išta dogodi po tom pitanju.

Raspravno veće navelo je da Tužilaštvo nije uložilo žalbu na odluku o puštanju Šešelja na privremenu slobodu, a da sada traži preispitivanje te odluke, što je moguće samo na osnovu novih činjenica kojih nema.

Novoimenovani sudija Madaje Nijang usprotivio se odluci većine.

Šešelj je, odlukom raspravnog veća, 12. novembra privremeno oslobođen iz pritvora Tribunala iz humanitarnih razloga, zbog njegove bolesti, kako bi lečenje mogao da nastavi u Beogradu.

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je 1. decembra da raspravno veće vrati u sudski pritvor optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode u Srbiji jer je svojim ponašanjem u Srbiji 'potkopao' duh odluke o privremenom oslobađanju koju je, na sopstvenu inicijativu, iz humanitarnih razloga, donelo raspravno veće predsedavajućeg Žan-Kloda Antonetija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво