Pronađena veća količina oružja u Preševu

Na području opštine Preševo, 300 metara od granice sa Makedonijom, policija pronašla veću količinu oružja. O akciji multietničke policije obavešteni predstavnici opštine Preševo i OEBS-a, rekao ministar Ivica Dačić.

Policija je danas pronašla veću količinu oružja na području opštine Preševo, na državnom posedu, 300 metara od granice sa Makedonijom, izjavio je Tanjugu ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ocenivši da je ta akcija još jedan doprinos stabilizaciji bezbednosnih i političkih prilika na jugu Srbije.

U toj akciji je pronađen jedan puškomitraljez, dva ručna bacača granata, 16 ručnih bombi, dva raketna bacača tipa Zolja, jedna tromblonska mina, tri protivtenkovske mine, 23 mine za ručni bacač, 11 električnih upaljača i 474 metka za puškomitraljez.

Policija je zaplenila i 148 metaka i dva okvira za automatsku pušku, 19 punjenja za ručni bacač i jedan okvir za mitraljez.

Ministar Dačić je naglasio da su akciju izveli pripadnici multietničke policije i da su o njoj obavešteni i predstavnici opštine Preševo i OEBS-a, kao i da će pronađeno oružje biti bezbedno uništeno u toku dana.

Ministar policije je precizirao da su pripadnici Policijske stanice Preševo na području mesne zajednice Miratovac, u opštini Preševo, na oko 300 metara od granične linije sa Makedonijom na mestu "Ljugi Firit", državnom posedu, u ranije iskopanom rovu pronašli veću količinu oružja.