Читај ми!

Ivanović: Naneli su mi ogromnu štetu

Lider SDP-a Oliver Ivanović, koji je sa još četvoricom sunarodnika optužen za teška krivična dela nad Albancima, rekao je da je jedva čekao da mu se pruži šansa da dokaže da je nevin.

Ivanović je naveo da mu je narušen ugled i da sada mora da dokazuje da je nevin, prenosi Beta.

"Jedva sam čekao početak suđenja. Ovo ne može da se zataškava. Moram, jer će mi, u suprotnom, ceo život biti obeležen time. Naneli su mi ogromnu štetu. U pritvoru sam 11 meseci, odvojen od porodice, dece. To je posebna priča", rekao je Ivanović.

Ivanović je nekolicini novinara koji su ceo dan strpljivo pratili početak glavnog pretresa, rekao da je 15 godina živeo život urbanog čoveka, čoveka koji nije bio poznat kao nacionalista.

Dodao je da je imao prijatelje svih nacionalnosti i da ljude nije delio po tome, da se bavio javnim poslom, da je svakodnevno bio u medijima, putovao po celom Kosovu.

"Pratila me je francuska žandarmerija, karabinjeri, poljski specijalci, Pakistanci, Rumuni... I svaki put su mogli da me odvedu, uhapse. Nisu imali nikakve dokaze punih 15 godina. Međunarodni tužilac je 2002. godine odustao od pokretanja postupka posle dvogodišnje istrage. Ali, postalo je veoma važno da se to učini i ja sam u pritvoru od 27. januara", rekao je Ivanović.

Podsetio je da se proteklih 15 godina sreo s više predsedika država, tri generalna sekretara NATO-a, članovima NATO-a, sa stotinak ministara spoljnih poslova, sa zamenicima državnog sekretara SAD, Rusije, Kine i stotinak drugih ministara.

"Svi oni pre nego što se sretnu s nekim, proveravaju ima li nešto sumnjivo u karijeri njihovog budućeg sagovornika", dodao je Ivanović, koji je jedno vreme bio i državni sekretar u Ministarstvu Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се