Читај ми!

Policajac ranjen kod Feketića, napadač uhapšen

Saobraćajni policajac Đurica Vračarić iz Srbobrana ranjen je kod Feketića tokom potere za ukradenim vozilom. Napadač je uhapšen.

Jozef E. (38) iz Srbobrana, koji je pucao na 44-godišnjeg policajca, uhapšen je i tom prilikom u razmeni vatre je ranjen, potvrdio je ministar policije.

Policajac Đurica Vračarić je ranjen posle potere za vozilom "sitoren ksara", za koje se pretpostavlja da je ukradeno.

Tokom potere, vozilo je skliznulo u jarak, prevrnulo se, a napadač je na policiju pucao na nadvožnjaku kod Feketića.

"Razgovarao sam sa ranjenim policajcem i njegovom suprugom. On je svestan i trenutno je u pripremi za operaciju", rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.

Direktor Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu Dragan Drašković rekao je da je policajac smešten u Urgentni centar i da je van životne opasnosti.

"Ima ustrelnu ranu u desnom ramenu, metak je ušao sa prednje strane i polomio ključnu kost, i pacijent će uskoro biti operisan", rekao je Drašković.

"Napad na državu" 

Ministar Nebojša Stefanović ocenio je da je pucanj u policiju pucanj u državu i istakao da je brzom akcijom jasno pokazano da se neće tolerisati takvi napadi.

"Napadač je u razmeni vatre ranjen u stomak i, koliko imam informacija, nije životno ugrožen, a smešten je u drugu zdravstvenu ustanovu, ne u Urgentni centar u Novom Sadu", rekao je Stefanović novinarima ispred Urgentnog centra u Novom Sadu, gde je posetio ranjenog policajca.

Stefanović je rekao da je napadač odranije poznat policiji i naglasio da će od tužilaštva tražiti da to delo okarakterišu kao najteže.

Ministar je najavio da već u pripremi ima predloge za izmenu postupka prilikom delovanja policije na terenu, ali da će o tome biti više reči u narednom periodu.

Stefanović je pohvalio postupke policajaca, jer je sa Vračarićem bio i mlađi policajac pripravnik, koji je, kako je rekao, želeo da interveniše.

"Vračarić, kao iskusniji kolega, nije dozvolio pripravniku da se umeša i da rizikuje život, već je sam krenuo u hapšenje i samo zahvaljujući svojoj prisebnosti i iskustvu, jer je 22 godine u službi, uspeo je da prevaziđe tu tešku situaciju", rekao je Stefanović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се