Читај ми!

Pojačana kontrola saobraćaja u Srbiji

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola noćas iz saobraćaja isključene 243 osobe, od kojih je 25 zadržano. Sa patrolama saobraćajne policije bio i ministar Nebojša Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović posetio je noćas petnaestak punktova na kojima je obavljana pojačana saobraćajna kontrola.

U vozilu marke "ford", bez rotacije, okružen takođe civilnim vozilima, ministar Stefanović se vozio gradom a da prolaznici nisu mogli da pretpostave ko je u vozilu.

Kaže da nije zadovoljan onim što je video, ali da ga to ne obeshrabruje jer je u pitanju veoma važan posao.

"Apelujemo na mlade vozače da shvate da ne mogu da se trkaju na ulicama Beograda kada sednu u svoja vozila, da ne smeju da voze pod dejstvom alkohola i da ne mogu voziti bez vozačke dozvole", rekao je Stefanović.

Ministar je istakao da se upravo radi na pravilniku na osnovu koga će se urediti način na koji se pregleda tehnička ispravnost vozila.

"Nekada se dešavalo, a možda se i danas dešava u tehničkim pregledima, da vozilo samo formalno dobije papir da je završilo tehnički pregled, a da se taj automobil tamo nikada nije ni pojavio", naveo je Stefanović.

Oko 600 ljudi godišnje izgubi život u saobraćajnim nesrećama u Srbiji. Tom dinamikom za pola veka Srbija na putevima izgubi grad veličine Jagodine.

Pretpostavlja se da će ove godine biti za oko 100 manje nastradalih u saobraćajnim nesrećama nego ranije. Međutim, kako poručuju nadležni – to nije dovoljno. Zato narednih meseci treba očekivati izmene u saobraćajnoj regulativi.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи