Читај ми!

Nova hapšenja zbog ubistva navijača Zvezde

Turska policija uhapsila je sedam osoba za koje se sumnja da su umešane u ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića. Odluka o podizanju optužnice očekuje se u petak, piše Hurijet. Angažovana četiri policijska tima.

Sedmorica navijača Galatasaraja, koji su privedeni u poslednjih 48 časova, identifikovani su posle pregleda "stotina sati" snimaka sigurnosnih kamera, a jedan od uhapšenih slovi za glavnog osumnjičenog za smrt navijača Crvene zvezde.

Serija hapšenja počela je u utorak, pošto je posebni istražni tim turske policije, formiran za istragu ubistva Marka Ivkovića, identifikovao oko 300 navijača Galatasaraja koji su se, u trenutku ubistva, nalazili na mestu događaja.

Tokom istrage, policija je "došla do alarmantnih dokaza", uključujući i noževe, koji su odmah prosleđeni u laboratoriju kriminalističke policije.

Turska policija upozorava da broj pritvorenih nije konačan.

Svi navijači Galatasaraja koje je policija pritvorila imaju poduže dosijee, navodi turski list Hurijet.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je s turskim ambasadorom Mehmetom Bozajem, i izneo mu je zahteve Srbije da turski nadležni organi završe istragu o ubistvu Marka Ivkovića, kao i da je Srbija zadovoljna odgovorima turske države.

"Očekujemo da u danima koji su pred nama počinilac ili počinioci budu izvedeni pred lice pravde", zaključio je Vučić na pres-konferenciji u Vladi.

Portparol turskog Ministarstva spoljnih poslova Tanžu Bilgič rekao je na konferenciji za novinare u Ankari da "odnosi Srbije i Turske počivaju na snažnim osnovama" i da ih "ne mogu ugroziti ovakvi događaji".

On je pozvao sportske navijače da budu razumni i mirni, preneli su turski mediji. 

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković (25) ubijen je prošlog petka pred početak evroligaškog duela s Galatasarajem u Istanbulu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво