Читај ми!

Radnik poginuo u "Kolubari"

Jedan radnik je poginuo, a dvojica su povređena u nesreći u Rudarskom basenu "Kolubara", saznaje RTS.

Do nesreće je došlo oko 13 sati kada je u Polju "D" Rudarskog basena "Kolubara" popustio kran na mašini cevopolagač, koji je pao na trojicu radnika, saopšteno je iz tog preduzeća.

Prema navodima RB "Kolubara", G. P. (35) je preminuo na putu do ambulante, D. K. (38) je teško povredio nogu, dok M. Ć. (26) ima lakšu povredu glave.

Teže povređeni muškarac je operisan i njega je obišao direktor RB "Kolubara" Milorad Grčić.

"Ovo je zaista velika tragedija i težak dan za Rudarski basen Kolubara. To su ljudi koji su dali ozbiljan doprinos u radu basena, iskusni u svom poslu", rekao je Grčić i dodao da će istraga pokazat kako je došlo do nesreće.

On je naveo da je nesreća prijavljena svim nadležnim organima i da je bitno da će se sprovesti detaljna istraga.

"Koliko je do Rudarskog basena 'Kolubara' sprovešćemo istragu i insistiraćemo od svih nadležnih institucija da do detalja provere čija je odgovornost. Nemamo nameru, ako ima nečije odgovornosti, ništa i nikoga da prikrivamo'', rekao je Grčić.

Povređeni radnici su upućena na medicinsku intervenciju u beogradski Urgentni centar.

Na teren su izašle ekipe Službe za bezbednost i zdravlje na radu RB "Kolubara" i policija, a o nesreći je obavešten i rudarski inspektor, dodaje se u saopštenju.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи