Читај ми!

Bramerc se ne žali na odluku o puštanju Šešelja

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc rekao je da se Tužilaštvo neće žaliti na odluku o privremenom puštanju na slobodu lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, iako bi moglo.

Serž Bramerc je u intervjuu za Večernje novosti rekao da je jedan od razloga što se neće žaliti to što nemaju pristup medicinskoj dokumentaciji, prenosi Beta.

On je istakao da je potrebno da Tribunal kritički razmisli o nedostacima u ovom predmetu, jer je "poslednji svedok optužbe svedočio u januaru 2010. godine, a dokaznog postupka odbrane nije bilo".

Upitan da li, pošto je jedini uslov za privremeno puštanje Šešelja na slobodu to da ne utiče na svedoke i žrtve, Šešelj može da slobodno učestvuje u političkom životu, Bramerc je odgovorio da to treba pitati sudije.

Po rečima tužioca, svi drugi predmeti u Hagu idu dobro.

"U predmetu Karadžić izveli smo dokaze kao što je planirano. Završne reči su održane krajem septembra i početkom oktobra i tražili smo doživotni zatvor. Sada čekamo presudu. U predmetu Mladić dokaze izvodi odbrana", dodao je glavni tužilac Tribunala.

Bramerc u ponedeljak počinje posetu Srbiji tokom koje će razgovarati sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ministrima Nebojšom Stefanovićem, Bratislavom Gašićem i Nikolom Selakovićem, s tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem, kao i s predstavnicima međunarodne zajednice u Srbiji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи