Читај ми!

"Koha ditore" protestuje zbog tvrdnji Euleksa

Prištinski list "Koha ditore", koji je prvi objavio informacije o korupciji među visokim zvaničnicima Euleksa na Kosovu, odbacio je tvrdnje te međunarodne misije da je tužiteljka Euleksa Maria Bami izvor od kojeg je taj list dobio podatke o korupciji.

Prištinski list negira tvrdnje istražitelja Euleksa, sadržane u izveštaju o aktivnostima suspendovane tužiteljke Marie Bami, da je novinar Koha ditore Vehbi Kajtazi 19. oktobra u razgovoru sa zvaničnicima te međunarodne misije na Kosovu potvrdio da mu je suspendovana tužiteljka dala dokumenta o korupciji, prenosi Tanjug.

"To je laž! Ponavaljamo, to je laž! Novinar Vehbi Kajtazi nikada nije rekao, niti pred zvaničnicima Euleksa niti pred bilo kim da je Maria Bami dala ta dokumenta. Novinar Kajtazi u kontinuitetu ponavlja da Bami nije izvor od kojeg je dobio dokumenta", navodi prištinski list.

Prema pisanju Koha ditore, novinar Kajtazi je od prvog dana kada je obelodanjen skandal o korupciju u Euleksu tvrdio da se sa Bami sastao prvi put 27. oktobra, na dan kada je objavljen prvi tekst o korupciju Euleksa.

"Ovo je jedina istina i sve to je novinar Kajtazi rekao i zvaničnicima Euleksa", navodi list i dodaje da bi ovakvo ponašanje predstavnika Euleksa trebalo da bude veoma zabrinjavajuće za specijalnog predstavnika EU na Kosovu Samuel Žbogara, ali i za Komandu civilnih operacija EU, pod čijim je mandatom Euleks.

Ocenivši da Euleks takvim tvrdnjama pokušava da obrazloži suspenziju tužiteljke Bami i diksredituje Kohu ditore, taj list ističe da ima pouzdane informacije da su interni istražitelji Euleksa u svom izveštaju o aktivnostima tužiteljke Bami "fabrikovali informacije", koje osim što su, kako se navodi, neistinite, predstavljaju manipulaciju i pokušaj dikskreditacije lista i njegovih tekstova o korupciji u međunarodnoj misiji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво