Читај ми!

Lunaček: Korupcija u Euleksu brine celu EU

Ako je Misija EU uključena u korupciju na Kosovu onda to nije zabrinjavajuće samo za tu misiju, nego za celu EU, rekla je potpredsednica Evropskog parlamenta Urlike Lunaček. Meuči: Euleks će sarađivati sa nezavisnim pravnim stručnjakom EU.

U intervjuu za emisiju "Život na Kosovu" Urlike Lunaček je rekla da sluša ljude koji kažu da su "Kosovari uspeli da korumiraju i Evropsku zajednicu", prenosi Tanjug.

"Ima trenutno i onih koji kažu da su Kosovari inficirali EU i da su svi korumirani, te zbog toga nam ne treba država Kosovo, a ne treba nam ni EU", rekla je Lunaček, a prenose mediji u Prištini.

Navela je da to pitanje treba da se razjasni i unutar misije EU i naglasila da je za nju zabrinjavajuće ako istraga ne počne što pre.

Lunaček je rekla da joj je poznato da je već počela istraga o umešanosti bivšeg predsednika skupštine sudija Euleksa Frančeska Florija, ali da za druge ne zna.

"Ako je bilo korupcije unutar Euleksa ti ljudi treba da budu osuđeni", rekla je ona i zaključila da je "korupcija unutar misije EU je najgadnija stvar koju možete da zamislite".

Šef Euleksa Gabrijel Meuči izjavio je u međuvremenu da će misija EU na Kosovu u potpunosti sarađivati sa nezavisnim pravnim stručnjakom kojeg je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini imenovala posle tvrdnji o korupciji među službenicima Euleksa, piše danas prištinska štampa.

"Otvorena i transparentna spoljna analiza je ključni korak ka obnovi poverenja između Euleksa i naših partnera naliza je u najboljem interesu svih", rekao je Meuči po povratku sa konsultacija u Briselu.

"Neću tolerisati bilo kakvu korupciju pod mojim vođstvom", poručio je Meuči.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи