Читај ми!

Protest radikala u centru Beograda

Grupa pristalica SRS-a održala je u centru Beograda protest pod nazivom "Zaustavimo ubijanje Vojislava Šešelja".

Funkcioneri i simpatizeri Srpske radikalne stranke okupili su se kod Doma Narodne Skupštine, da bi se potom kratko zadržali ispred zgrade RTS-a.

Radikali su na skupu zatražili od RTS-a da češće izveštava o zdravstvenom stanju lidera radikala, kao i njegov bezuslovan povratak u Srbiju, prenosi Tanjug.

Funkcioneri SRS Nemanja Šarović, Vjerica Radeta i Zoran Krasić, obraćajući se okupljenima, poručili su da je Šešelj 12 godina bespravno u pritvoru Haškog tribunala, da želi bezuslovan povratak u Srbiju i da mu je ugroženo zdravlje.

Šarović, koji je zamenik predsednika SRS-a, objasnio je da je protest ispred RTS-a u Takovskoj ulici organizovan zato što je ta televizija, kako je rekao, servis svih građana, a "uporno ignoriše da izveštava o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja".

Istakao je da je jedini uslov za povratak Šešelja u Srbiju jeste njegovo bezuslovno puštanje na slobodu i istakao da niko nema pravo Šešelju da nametne bilo kakva ograničenja, niti da se on obavezuje Vladi Srbije.

"Šešelj kao što znate nije hteo garancije ni od Vlade Zorana Đinđića, niti Vojislava Koštunice, pa ih neće ni od Aleksandra Vučića", rekao je Šarović i dodao da "Šešelj u Hagu pokazuje kako se bori za srpski narod i da su radikali na njega ponosni".

Šarović je naglasio da Vlada Srbije ne može da traži od Šešelja da joj se pravno obaveže kako bi pružila garancije za njegov povratak u Srbiju jer je on njen građanin i njena je, kako je rekao, obaveza da pruži garancije svakom građaninu Srbije.

Funkcioneri SRS-a najavili su protest ispred Haškog tribunala u subotu 8. novembra u podne.

Okupljeni su protestnu šetnju od RTS-a završili ispred Skupštine Srbije, nakon čega su se razišli.

Na polučasovnom protestu funkcioneri i simpatizeri SRS-a nosili su zastave "Šešelj srpski junak" i transparent "Zaustavite ubijanje Vojislava Šešelja".

Saobraćaj u Takovskoj ulici i oko Skupštine Srbije je normalizovan.

Ispred zgrade RTS-a bile su jake policijske snage.

Pristalice radikala nosile su veliki transparent "Zaustavimo ubijanje Vojislava Šešelja" i stranačke zastave.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво