Читај ми!

Brisel šokiran skandalima u Euleksu

Politički centri u EU tek nakon godinu dana obavešteni o postojanju sumnji da u Euleksu ima korupcije. Evropski parlamentarci i diplomate razočarani zbog priznanja struktura EU da to nije ništa novo.

Diplomate i zvaničnici u Briselu šokirani su zbog ozbiljnih sumnji na korupciju i političke uticaje u Euleksovim istragama, ali ostaje i utisak da su strukture EU pokušale da sakriju tragove teških prekršaja, piše Koha ditore.

Tek nakon godinu dana strukture Euleksa na Kosovu i one u Briselu, koje nadgledaju ovu misiju, obavestile su političke centre EU o postojanju ozbiljnih sumnji na korupciju u Euleksu, prenosi Tanjug.

Pored toga što su evropski parlamentarci i diplomate bili šokirani pisanjem lista Koha ditore o korupciji, još su više razočarani zbog priznanja struktura EU da to nije ništa novo, ali da ništa nisu preduzeli niti su političke centre obavestili o činjeničnom stanju, piše prištinski dnevnik.

"Ponekad izleda i komično kada nam kažu da su znali za sve ovo mnogo ranije nego što je pisala Koha ditore. Zašto nam nisu nam rekli, zašto su čuvali tajnu. To rađa sumnje da su prikrivali tragove, što je poseban skandal sam po sebi", rekao je jedan evropski diplomata.

Kako prenosi Koha ditore, najmanje 18 lica iz redova Euleksa sada je pod istragom. "Kaže se da će ove istrage biti brze i dublje, te da neće ostati nijedan kamen neistresan da bi se otkrila pravda", rekli su zvaničnici EU, prenosi Koha ditore.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи