Читај ми!

Bami: Čelnici Euleksa se druže s mafijašima

Suspendovana Euleksova tužiteljka Marija Bami kaže da se, umesto Euleksa, nalazi pod istragom, nakon što je pokušala da unutar institucija ispravi greške u toj misiji. Javno sam progovorila tek kad sam iscrpla sve opcije, ističe Bami.

Marija Bami je za sarajevski Dnevni avaz rekla da je razočarana što sada nju istražuju, iako je tražila da se istraže njeni navodi. Ističe da se čelnici Euleksa druže s mafijašima i moćnim političarima s Kosova, čak i večeraju zajedno, prenosi Beta.

Kako je ukazala, to čini šef Specijalnog odeljenja Euleksa Džonat Ratel, koji "nije bio zainteresovan za istrage o finansijskom kriminalu i potpuno je uništio tu istražnu jedinicu u Euleksu".

"Od kada je mene suspendovao, više se niko ne bavi finansijskim kriminalom u Euleksu", naglasila je Bamijeva.

Tvrdi da je ukazivala na brojne neregularnosti u radu Euleksa, da je dobila i "neke presretnute razgovore koji su potvrđivali njene sumnje, te da je šef Pravnog odeljenja trebalo da istraži aktivnosti tužiteljke Jaroslave Novotne i sudije Frančeska Florija, ali to se nikada nije dogodilo".

Bamijeva je rekla i da je naišla na dokaze da su kriminalci davali novac sudiji Floriju da ih oslobodi u slučaju bacanja bombe na kafanu "Klinton", ali da Euleks ni to nije hteo da istraži.

Suspendovana Euleksova tužiteljka navodi da su poverljivi izveštaji išli u ruke sudiji Floriju, "ali i nekim kriminalcima kada su se vodile istrage protiv njih" i postavila je pitanje kako je to moguće.

Inače, odgovorni Evropskoj uniji za Euleks u odbili su da poslanicima Evropskog parlamenta prenesu saznanja o optužbama za korupciju sudija i tužilaca Euleksa.

Obrazloženje za to je, kažu, da je "interna istraga u Euleksu u toku".

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи