Читај ми!

Zaplenjeno 750.000 cigareta

U dve akcije Carine i Bezbednosno-informativne agencije u Gornjem Milanovcu i Beogradu zaplenjeno je 750.000 komada cigareta vrednosti preko 5,5 miliona dinara.

Na magistralnom putu kod Gornjeg Milanovca policija je sinoć u saradnji sa radnicima Uprave carine, otkrila krijumčarenje i zaplenila cigarete, čija je tržišna vrednost oko četiri miliona dinara.

Prilikom kontrole teretnog motornog vozila novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao Š.T. (1983) iz Novog Pazara, pronađeno je i oduzeto 650.000 komada cigareta "merilin", "trokadero" i "marble" bez akciznih markica i neophodne dokumentacije, saopštio je MUP.

Najveći deo cigareta bio je sakriven u tovarnom delu kamionu ispod drva za ogrev, zatim u šupljini sa spoljne strane kabine vozača, kao i u samoj kabini.

U kamionu je pronađen i oduzet gasni pištolj i 3.000 evra.

Sudija Osnovnog suda u Gornjem Milanovcu odredio je pritvor Š.T. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina.

U gotovo isto vreme tekla je i druga akcija u Beogradu. Naime, oko ponoći 30. oktobra otkriveno je još 100.000 cigareta "eve slims" sa kosovskim akciznim markicama, navosi se u saopštenju Uprave carina.

Tom prilikom izdvojen je jedan od autobusa kosovskomitrovačkih registarskih oznaka i upućen na kontrolu mobilnim skenerom na čijem snimku su se već videle određene nepravilnosti u predelu iza motora zbog čega je započet pregled kompletnog autobusa.

Tokom detaljnog pregleda koji je podrazumevao čak i skidanje prednjih sedišta sa leve i desne pronađeni su "specijalno napravljeni bunkeri" u kojima su bile sakrivene sve cigarete.

Sve cigarete, kao i samo vozilo, privremeno su zadržani do okončanja prekršajnog postupka, a u oba slučaja prekršioci su predati u dalju nadležnost MUP i protiv njih će biti pokrenuti krivični postupci, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво