Читај ми!

Đakovica, ekshumacija na groblju Čabrat

Službenici Euleksa su na groblju Čabrat u Đakovici izvršili ekshumaciju 14 grobova, kako bi ispravili grešku povezanih ostataka koji su pronađeni u Srbiji 2001. godine, saopšteno je u Prištini.

Sahranjeni na groblju Čabrat i drugi povezani slučajevi sahranjenih u Klini i Mališevu, uglavnom žrtve događaja u Đakovici i Kraljanu, povezani su sa više od 50 drugih slučajeva lica koja se još vode kao nestala, saopštila je Misija Euleks, prenosi Tanjug.

Ekshumaciju su izvršili juče službenici Euleksa koji rade za kosovsko Odeljenje za sudsku medicinu (OSM), a posmrtni ostaci su upućeni na dalju identifikaciju i DNK analizu.

"Nakon što se postupak u celosti okonča, OSM će predati ispravno identifikovane i iznova povezane ostatke njihovim porodicama, uključujući one koji su identifikovani pre više godina ali još uvek nisu predati porodicama", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je "do danas izvršseno 467 terenskih operacija na Kosovu i u Srbiji, pronađeno 318 lica i porodicama predato (posmrtnih ostataka) 427 lica".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво