Читај ми!

Marinković: Firma osnovana lažnom ličnom kartom Andreja Vučića

Zamenik direktora Poreske uprave Marko Marinković izjavio je da su pre nekoliko godina određena lica, koristeći lažnu ličnu kartu otvorila "fantomsku firmu" na ime Andreja Vučića i da je još 2010. utvrđeno da brat aktuelnog premijera sa tim nema nikakve veze.

Sektor Poreske policije u vezi sa "fantomskom firom" i tim slučajem, "u decembru 2010, u vreme vlasti DS-a, pozvala Andreja Vučića, koji je tada kao građanin dao izjavu da sa tom firmom nije povezan", ispričao je Marko Marinković u emisiji Teška reč na TV Pink, preneo je Tanjug.

"Nakon toga, operativnim aktivnostima, sprovedenom istragom i proverom poslovanja firme, utvrđeno je da je navedena firma osnovana lažnom ličnom kartom. Na osnovu poređenja sa pravom ličnom kartom Andreja Vučića, ustanovljeno je da je u pitanju falsifikat - fotografija nije identična, pečat MUP-a, potpis, broj lične karte i prijava prebivališta", rekao je Marinković.

On je objasnio da se radi o falsifikatu na starom obrazcu lične karte i da je u pitanju fantomsko preduzeće koje je ciljano osnovano radi zloupotrebe u privrednom poslovanju.

Firma je registrovana u Agenciji za privredne registre (APR), a služila je kao "protočni bojler" za druge firme odakle je izvlačen novac za nelegalnu privrednu aktivnost, naveo je zamenik direktora Poreske uprave.

Pošto je ta firma kroz provere u APR-u "iskočila", počela je istraga u okviru koje je i Andrej Vučić kao građanin dao izjavu da ni na koji način nije povezan sa njom, o čemu postoji i službena beleška, naveo je on.

Poreska policija je nekoliko meseci kasnije, u februaru 2011, sačinila službenu belešku da se ta firma "zbog falsifikata ne može dovesti u vezu sa Andrejem Vučićem, jer je osnovana posredstvom lažne lične karte", rekao je Marinković.

On je naglasio da ko stoji iza te firme "nije u nadležnosti Poreske uprave", da o tome nema saznanja i da je to posao za policiju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво