Читај ми!

Umro Slobodan Radulović

Bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović umro je noćas u svom stanu u Beogradu od teške bolesti, saznaje Tanjug.

Radulović je umro u kućnom pritvoru, pošto je prvostepeno osuđen na pet godina zatvora kao član "stečajne mafije", podseća agencija Beta.

On je pre dva dana pred Specijalnim sudom rekao da su za njegov progon krivi Vojislav Koštunica, Miroslav Mišković i Milan Beko.

Radulović je osam godina bio u bekstvu, a pravosudnim organima Srbije se predao 12. aprila.

Radulović je rođen 27. januara 1943. godine Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1968. godine.

Počeo je da radi kao referent i vremenom postao komercijalni direktor u HIP Pančevo, zatim je bio direktor Industrije plastičnih masa "Bukulja", direktor Direkcije za robne rezerve Beograda, sekretar za privredu u Skupštini grada Beograda.

Godinu dana je bio potpredsednik proizvodno-trgovinskog sistema "Centroprom", a 1990. postao generalni direktor Trgovinskog akcionarskog društva "C-market", koji je otuda nastao.

Radulović je u Skupštini Srbije bio poslanik od 1992. godine do 1996. godine.

Bio je član Demokratske stranke iz koje je isključen u aprilu 1994. godine, nakon što je prihvatio funkciju potpredsednika u Vladi Srbije.

Potpredsednik Vlade Mirka Marjanovića bio je četiri godine, od 24. marta 1994. do marta 1998. godine.

U septembru 1995. pristupio je Novoj Demokratiji Dušana Mihajlovića, u kojoj je odamah dobio funkciju potpredsednika stranke.

Bio je jedan od 24 osnivača poslovnog kluba "Privrednik".

Kao čovek koji je do 5. oktobra bio blizak porodici Slobodana Miloševića, bio je na spisku ljudi kojima je krajem 2000. zabranjen ulaz u zemlje EU.

Zbog sumnje da je opljačkao "C market", protiv Slobodana Radulovića je pokrenuta istraga u decembru 2005. godine.

Uprava kriminalističke policije raspisala je 13. aprila 2006. potragu za njim, pošto dan ranije prilikom hapšenja grupe od devetoro osumnjičenih za privredni kriminal i korupciju, nije bio dostupan organima policije.

Sredinom septembra 2007. Radulović je i-mejlom poslao pismo Savetu za borbu protiv korupcije Srbije, u kojem je tvrdio da je nevin i optužio biznismene Milana Beka i Miroslava Miškovića.

Govorio je francuski jezik, bio je oženjen i sa suprugom Vukicom imao je dve kćerke, Jelenu i Natašu, koje žive u Španiji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво