Читај ми!

Pomoć i podrška vlasnicima lokala

Posle sastanka s vlasnicima lokala koji su oštećeni prethodnih dana, gradonačelnik Novog Sada poručuje da je država jača od huligana i da će krivci biti kažnjeni. Pokrajinska vlada odlučila da novčano pomogne onima čiji su objekti oštećeni.

Strasti zapaljene pre šest dana na utakmici Srbija – Albanija još se nisu stišale. U Novom Sadu prethodnih dana na meti vandala bile su pekare i poslastičarnice Albanaca i Goranaca. Rano jutros razbijen je izlog pekare čiji je vlasnik Srbin Borislav Lečić.

Napadač, dvadesetjednogodišnji Novosađanin, priveden je pošto je identifikovan pomoću sigurnosne kamere. U međuvremenu su se sastali predstavnici gradske vlasti i policije sa vlasnicima oštećenih objekata. Njihove lokale sada čuva policija.

Vlasnik lokala u Novom Sadu Mirsad Etemović zahvalio se nadležnima na pomoći. "Nije važno da li su to Goranci ili Albanci ili mi koji to nismo, već da smo iz Srbije. U Novom Sadu sam se uvek osećao bezbedno, nadam se da će i dalje biti tako", kaže Etemović.

Vlasnik jedne od napadnutih pekara ističe da policija stoji iza njega kao vlasnika, dodajući da se nada da će se situacija ubrzo smiriti.

Gradonačelnik Novog Sada kaže da je policija privela veći broj osumnjičenih za napade. Nasilnicima poručuje da uništavanjem lokala ne pokazuju ljubav prema državi – već joj nanose veliku štetu.

"Napad na bilo kog našeg sugrađanina, bez obzira na to kako se zove, kada je došao i koje je veroispovesti, jeste napad na svakog Novosađanina i državljanina Srbije", smatra gradonačelnik Miloš Vučević.

Vučević poručuje da je Srbija jača od svakog huligana. "Ubeđen sam da će svi oni koji su bacili ljagu na grad i na državu – biti kažnjeni", ističe gradonačelnik Novog Sada.

Jutros napadnuta pekara šesti je ugostiteljski objekat u Novom Sadu demoliran ili zapaljen u poslednjih šest dana. Pokrajinska vlada posle procene štete, novčano će pomoći svima koji su oštećeni u nasilju posle fudbalske utakmice Srbija – Albanija.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи