Читај ми!

Zatražene informacije o Šešeljevom zdravlju

Srbija će uraditi sve što može da pruži odgovarajuću zdravstvenu negu svim haškim optuženicima u saradnji sa sekretarijatom Haškog tribunala, rekao Rasim Ljajić. Kaže da je upućeno pismo Tribunalu u kome se traže informacije o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja i Gorana Hadžića.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da je danas Tribunalu upućeno pismo u kome se traže informacije, ukoliko imaju saglasnost optuženika Vojislava Šešelja i Gorana Hadžića, o njihovom zdravstvenom stanju, prenosi Tanjug.

"Izrazili smo spremnost da pošaljemo naše lekare iz Srbije i to po izboru Šešelja i Hadžića, odnosno njihove odbrane, ukoliko smatraju da bi to u ovom trenutku bilo za njih korisno i potrebno", rekao je Ljajić novinarima u Novom Pazaru.

Takođe, dodao je Ljajić, dali smo nalog našem konzulu da poseti sve optuženike i Šešelja i Hadžića, ali i sve ostale koji imaju zdravstvene probleme.

"Srbija će uraditi sve što može, što joj zakon nalaže i što su pravila Tribunala da pruži odgovarajuću zdravstvenu zaštitu i negu u saradnji sa sekretarijatom Haškog tribunala", naglasio je Ljajić.

On je dodao da Srbija čini sve što može kao što je činila svih proteklih godina jer ima obavezu da vodi računa o zdravstvenom stanju svih optuženika u Hagu.

Ljajić je precizirao da u svakom slučaju sekretarijat Haškog tribunala mora da da saglasnost za posete lekara, a prethodno optuženici moraju takođe da se slože da lekari iz Srbije idu u Hag i izvrše potrebne preglede i analize.

Šešelju, koji je pre godinu dana operisan zbog karcinoma debelog creva, otkrivene su metastaze na jetri i sledeće nedelje će se znati da li će i kada biti operisan, dok je Hadžić, kako prenose mediji, u četvrtak u pritvorskoj jedinici Tribunala doživeo blaži srčani udar, a tom prilikom je pao i povredio rame.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво