Читај ми!

Napadi na radnje neće se tolerisati

Direktor Policije Srbije Milorad Veljović rekao je da je policija, tokom istrage povodom napada na radnje čiji su vlasnici uglavnom albanske nacionalnosti, već privodila neka lica.

Veljović je tokom današnje posete Novom Sadu, rekao Tanjugu da su vršena i određena poligrafska testiranja i da očekuje da će danas, ili eventualno ovih dana, "ti problemi biti rešeni".

Naglasio je da je to prioritetan zadatak novosadske policije koja će maksimalno preduzeti sve neophodne mere.

"Posle najnovijih događaja, došao sam sa saradnicima i u dogovoru sa ministrom, da obiđem Policijsku upravu Novi Sad, jer želimo da pošaljemo jasnu poruku da se ovakve stvari neće tolerisati", rekao je Veljović.

Poručio je da vinovnici tih događaja moraju što pre biti pronađeni i privedeni.

Kako je rekao, incidenti koji se dešavaju nisu dobri ni za policiju, ni za državu. I država i policija moraju garantovati bezbednost svakog građanina, i u Novom Sadu, i u celoj Srbiji, bez obzira na nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost.

"U razgovoru sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem zajednički smo konstatovali da je Novi Sad miran grad i da ovakvi ekscesi ne mogu poremetiti odnose ni u Novom Sadu, ni u celoj Pokrajini, ni u celoj Srbiji", rekao je Veljović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je najoštrije osudio i poslednji napad kada je kamenovana poslastičarnica "Telep", ističući da veruje da će država, odnosno policija vrlo brzo pronaći počinioce.

"Ponoviću ono što sam rekao pre neki dan, a to je da se ne pokazuje ljubav prema svom gradu i svojoj državi tako što bacite ciglu na komšijin prozor, jer ti ljudi žive ovde i rade zajedno sa nama, plaćaju poreze i zapošljavaju druge ljude. I ništa niste pomogli Srbiji niti ste pokazali da volite Novi Sad, ako nešto tako uradite", rekao je Vučević.

Gradonačelnik je naglasio da Novi Sad zajedno sa državom Srbijom i svim nadležnim institucijama neće dozvoliti da neodgovorni pojedinci bacaju ljagu na Srbiju i na svoj grad, ponovivši da očekuje da ti pojedinci vrlo brzo budu pronađeni i procesuirani u skladu sa zakonom.

"Ono što me raduje jeste reakcija javnosti i cele zajednice koja osuđuje te napade", naglasio je Vučević.

Pozvao je sve ljude aktivne u javnom životu, pre svega političare, da vode računa kakve izjave daju i da, kako je rekao, ne pokušavaju da dobiju jeftine političke poene, jer ovo nije tema za strančarenje već prilika da budu odgovorni i pokažu da su svi građani u Srbiji jednaki pred Ustavom i pred zakonom.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара