Читај ми!

Učenici opljačkani na ekskurziji u Italiji

Maturantima leskovačke Medicinske škole ukradeni su pasoši na ekskurziji u severnom delu Italije. Učenici su jutros stigli u Leskovac.

Maturanti i profesori leskovačke Medicinske škole opljačkani su tokom noći 15. oktobra u Riminiju. Lopovi su obili njihov autobus parkiran ispred hotela i iz sefa odneli torbu sa 56 pasoša.

"Nije nam bilo svejedno, da izgubimo najvažniji dokument u inostranstvu. Odmah smo zvali naše roditelje. I oni su se uplašili", objašnjava učenica Teodora Đošić.

Zahvaljujući brzoj intervenciji Policijske uprave u Leskovcu koja je poslala njihove biometrijske podatke i našem konzulatu u Trstu koji je u najkraćem roku izdao putne listove, učenici i profesori su u Italiji ostali samo četiri sata duže.

"Ambasada nam je omogućila da dobijemo putne listove bez plaćanja.To je država snosila troškove a jedan putni list košta 42 evra", kaže profesor Nenad Pešić.

Leskovačka Agencija "Bavka turs" već 15 godina organizuje ekskurzije u zemlji i inostranstvu. Tokom putovanja agencija brine o pasošima jer nema propisa koji određuje način čuvanja putnih isprava.

"Autobus je novijeg datuma. Ima centralno zaključavanje i sef. Mi smo bili sigurni, odnosno ja sam bio ubeđen da je to najbezbedniji način za skrivanje pasoša", kaže vlasnik Agencije "Bavka turs" Bratislav Stojanović.

Profesori i učenici se nadaju da bi pasoši mogli da budu pronađeni i vraćeni u narednih dvadesetak dana. Ukoliko se to ne dogodi organizator ekskurzije platiće troškove izdavanja novih putnih isprava.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво