Читај ми!

Operacija "Velika Albanija"

Nekoliko grupa albanskih navijača "preuzelo odgovornost" za sinoćnji incident na stadionu u Humskoj. Prvi se oglasili navijači Škendije, zatim navijači iz Prištine i, na kraju, mladić koji tvrdi da je zastavu "Velike Albanije" u Srbiju uneo u rukavu.

Za sada neidentifikovani mladić postavio je na društvene mreže snimak na kojem se vide navodne pripreme za put u Beograd, uključujući i "pakovanje" zastave "Velike Albanije".

Mladić na snimku je identifikovan kao Isak Ljuma iz Tetova, ali je negirao da je uneo zastavu u Srbiju, rekavši da osoba koja se pojavljuje na snimku samo liči na njega.

Odgovornost za incident preuzeli su i navijači fudbalskog kluba Škendija, poznati pod nadinkom "šverceri", a fotografiju zastave koja je označila početak nereda u Humskoj postavila je na društvene mreže i neidentifikovana grupa iz Prištine.

Fotografija sa zastavom "Velike Albanije" načinjena je, navodno, u prištinskoj Grmiji nekoliko dana pred utakmicu između Srbije i Albanije.

Operaciju "Velika Albanija" svojata i grupa Albanaca iz Švajcarske, koje policija nije pustila na stadion. "Hteli smo da pokažemo da Albanci, bez obzira na prepreke, mogu da uđu na stadion", rekao je jedan od njih.

On je, takođe, najavio da će tokom dana objaviti snimak "akcije", kao i da su planirali da puste još jednu letelicu, ali zbog haosa koji je izbio na stadionu nisu uspeli.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво