Читај ми!

Pao avion kod Novog Sada, dvoje mrtvih

Pilot i njegov saputnik poginuli su u padu sportskog aviona na aerodromu Bački Jarak, u blizini Novog Sada.

Avion se srušio iz još neutvrđenih razloga u polje kukuruza kod aerodroma Bački Jarak, a u avionu su pronađena dva tela, potvrđeno je RTS-u u MUP-u Srbije.

Reč je o novom avionu "skaj lider 600", koji je učestvovao u ceremoniji otvaranja novog aerodroma, piše portal Tango siks.

Avion se srušio prilikom otvaranja novog privatnog aerodroma, a kako je Tanjugu rekao jedan od očevidaca, svečanosti je prisustvovao veliki broj ljudi, pre svega, iz oblasti vazduhoplovstva.

Prema njegovim rečima, vlasnik tog aerodroma Tomislav Đorđević je u sportskom avionu – ultralakoj letelici, jednoj od tri koje poseduje, krenuo da provoza prijatelja.

Uzleteli su i minimalnom brzinom su leteli iznad piste tog sportskog aerodroma, da bi u jednom trenutku, verovatno zbog nedovoljne snage, avion propao i udario krilom u zemlju iza piste u njivi i odmah je eksplodirao, a pilot i kopilot su na licu mesta nastradali.

Prema rečima očevica, identitet druge osobe još nije poznat.

Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Novog Sada i Temerina za desetak minuta potpuno su ugasile požar na avionu koji se danas srušio kod aerodroma Bački Jarak.

Šef smene novosadske Vatrogasne jedinice Draga Golić rekao je Tanjugu da je vatra zahvatila kabinu i motor aviona koji su bili potpuno u plamenu i da su bila potrebna dva-tri minuta da se ugasi vatra.

Na gašenju požara bila su angažovana četiri vozila sa deset vatrogasaca, tako da je posle brze intervencije policija mogla da započne uviđaj.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи