Hapšenje izgrednika u Beogradu

Privedeno 35 pripadnika ultradesničarskih organizacija. Među privedenima su i Mladen Obradović iz organizacije "Obraz", kao i Miša Vacić iz Pokreta 1389, koji je večeras osuđen na 30 dana zatvora. Na Kalemegdanu pretučen australijski državljanin. Republičko javno tužilaštvo zahteva od državnih institucija najstrože kažnjavanje lica koja nasiljem vrše krivična dela.

Policija je privela 35 lica koja su se nalazila na pojedinim mestima u gradu i pored zabrane okupljanja. Među privedenima su i Mladen Obradović iz organizacije "Obraz", kao i Miša Vacić iz Pokreta 1389.

Kako večeras javlja Fonet, Miša Vacić j eosuđen na 30 dana zatvora i odmah je upućen na izdržavanje kazne.

Inače, kod danas privedenih izgrednika pronađen je jedan bokser, tri dimne kutije i dve baklje. Policija je u Zmaj Jovinoj ulici pronašla i veću količinu kamenja ofarbano crvenom bojom. 

Direktor policije Milorad Veljović je rekao da policija "neće dozvoliti nasilje na ulicama Beograda" i dodao da će protiv svih, koji budu narušili javni red i mir, biti preduzete sve zakonske mere.

Snage MUP-a raspoređene su na više lokacija u Beogradu, u užem i širem centru grada.

Iako je Srpski narodni pokret 1389 ranije najavio da će se okupiti na platou ispred Filozofskog fakulteta, skup, ipak nije održan. Beogradska policija juče je zabranila tom pokretu da od 19. do 27. septembra, sa početkom u 16.30, održava skupove na Trgu Republike.

Sinoć privedenom predsedniku Upravnog odbora pokreta 1389 Radojku Ljubičiću, izrečena je kazna od 30 dana zatvora, zbog nepoštovanja zabrane skupa tog udruženja.

Ubuduće, u centru Beograda iz bezbednosnih razloga neće biti dozvoljeno održavanje javnih skupova, ponavila je policija.

Kao jedan od rizika za bezbednost, pominjana je i utakmica Partizan Vojvodina, čiji je početak prošao bez incidenata.

Pretučen australijski državljanin

Incident je tokom prepodneva zabeležen i na Kalemgdanu gde je pretučen australijski državljanin Dž.P.B.(1984). On je posle ukazane pomoći u Urgentnom centru pušten kući. 

Portparol Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je australijski državljanin povređen u čarki koja je nastala zbog upotrebe javnog toaleta.

Policija je navela i da ubuduće u centru Beograda iz bezbednosnih razloga neće biti dozvoljeno održavanje javnih skupova.

Portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić povodom napada na autralijskog državljanina rekao je da republički javni tužilac Slobodan Radovanović zahteva od svih nadležnih državnih institucija najstrože kažnjavanje i privođenje pravdi lica koji nasiljem vrše krivična dela.

Zorić je dodao da Tužilaštvo podržava i zahtev gradonačelnika Dragana Đilasa da se napravi širok front borbe protiv nasilja u koji će se uključiti sve državne institucije kako bi se sprečilo nasilje na ulicama Beograda i kako bi Srbija postala bezbedno mesto za sve njene građane.

Želimo da se najoštrije sankcionišu svi oni koji prave ovakve izgrede jer je to mala grupa ljudi koja šalje u svet jako lošu sliku o Srbiji, rekao je portparol republičkog tužilaštva.

Beograd i Srbiju ne predstavljaju huligani koji tuku strane državljane, a potrebno je napraviti zdrav sistem vrednosti koji će preventivno delovati i iskoreniti ovakvo nasilničko ponašanje, dodao je Zorić.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво