Читај ми!

Nađeno telo devojčice, osumnjičeni uhapšen

Telo četrnaestogodišnje Ivane Podraščić iz Batajnice, koja je nestala pre više od dva meseca, policija je pronašla kod napuštene kuće u Rakovici. Osumnjičeni za ubistvo je uhapšen, a kako kažu u policiji, ta osoba je izvršila više krivičnih dela.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo Ivane Podrašić, čiji je nestanak prijavljen pre više od dva meseca. Reč je o Darku Kostiću kome je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će sud odlučiti i o određivanju pritvora.

"Ubijena je četrnaestogodišnja devojčica. Mi smo uhvatili počinioca. Reč je o zastrašujućem zločinu na koji mi ne možemo da zatvorimo oči", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati "Srbija".  

Naveo je da je reč o višestrukom povratniku i istakao da mora preventivno da se deluje, kako se ovakvi zločini više ne bi događali.

Istakao je i da policija podržava pooštravanje sankcija prema počiniocima ovakvih krivičnih dela.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da je policija 29. septembra dobila prijavu da je jedna žena silovana i da je potom pronašla izvršioca tog krivičnog dela.

Saopštio je da je ubica Darko Kostić (39) i da je telo devojčice pronađeno jutros nakon dvomesečne potrage.  

Utvrđeno je da je devojčica silovana i ubijena još 31. jula i da je njeno telo zakopao u dvorištu jedne kuće u Rakovici. 

Kostić je 1993. godine ubio i staricu, za šta je osuđen na sedam godina zatvora, a zbog silovanja je 2001. godine osuđen na kaznu zatvora od tri i po godine, rekao je Veljović na konferenciji za novinare.

U maju ove godine, Kostić je izašao iz zatvora, pošto je prethodno bio osuđen za više krivičnih dela.

"Reč je o povratniku i izvršiocu više krivičnih dela. On je 1993. godine sa još jednim čovekom na gnusan način ubio staricu koja je bila 1929. godište. Za to krivično delo osuđen je na sedam godina zatvora", rekao je Veljović i dodao da je to krivično delo Kostić izvršio kao mlađi punoletnik.

Policija sumnja da je Kostić izvršio još silovanja i napada na život i telo, naveo je prvi čovek srpske policije.

Telo devojčice je, dodao je Veljović, pronađeno u iznajmljenoj kući u Rakovici, a na osnovu dojave N. N. ženske osobe koja je 29. septembra ove godine prijavila da je silovana u tom objektu.

"Mi smo utvrdili da je ona pre svega silovana, zatim zadavljena, odnosno nanete su joj smrtonosne povrede tupim predmetom, odnosno motikom. Nakon toga, uvijena je u ćebe i sunđer i zakopana u dvorištu", rekao je Veljović.

Rekao je i da postoji mogućnost da je Kostić izvršilac još nekih krivičnih dela protiv života i tela.  

Stanari ulice Jedanaeste krajiške brigade kažu da je kuća u čijem je dvorištu pronađeno telo napuštena više od deset godina. Pre nekoliko dana videli su devojku koja je prijavila Kostića za silovanje. Kažu da su i ranije čuli da je policija dolazila tu da interveniše.

U Gradskom centru za socijalni rad rekli su da je već ranije, na osnovu procena, porodica Podraščić bila pod nadzorom i dobijala materijalnu pomoć.

"Nakon saznanja da u porodici ponovo postoji potreba za pružanjem podrške, odnosno intervencijom Centra za socijalni rad, održana je konferencija slučaja.  sačinjen je novi plan usluga i mera socijalne zaštite za dete i porodicu", navode u Centru.

Devojčica je, prema tvrdnji roditelja, 29. jula otišla iz kuće sa prijateljima u "provod" i od tada se nije nikome javila.

Njen nestanak policiji je prijavio otac i od tada se vodila kao nestala.

Roditelji su tvrdili da je Ivana i ranije umela da ode od kuće, ali da se nikada nije dogodilo da je nema toliko dugo i da im se ne javi.

Ipak, do kraja su verovali da je živa i čak preko medija poručivali da se vrati kući i da neće imati nikakvih problema.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара