Niš, sprečeno krijumčarenje rezanog duvana

Carinici su jutros, prilikom dubinske kontrole auto-puta Beograd-Niš, sprečili još jedan pokušaj krijumčarenja 355 kilograma rezanog duvana, koji je u zemlju ušao bez ikakve dokumentacije.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, vozilo kurirske službe u kome su se nalazile pošiljke koje je trebalo da budu dopremljene iz Beograda u Niš, zaustavljeno je kod naplatne rampe Nais, prenosi Tanjug.

Vozač je tvrdio da ne zna šta se sve u vozilu nalazi, a carinici su odlučili da obave detaljnu kontrolu.

Tom prilikom su među mnoštvom kutija u kojima su se nalazile čarape i tehnička roba, otkrili i 23 kutije u kojima je bilo sakriveno 355 kilograma rezanog duvana.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, dok je duvan privremeno zadržan.

Kako se dodaje u saopštenju, dubinske kontrole omogućavaju carinicima da kontrolu obavljaju kako na granici, tako i unutar zemlje, što znači da ako se i desi da nešto ilegalno uđe u zemlju, ne znači da će stići do krajnjeg odredišta.

Inače, pre nekoliko dana, 23. septembra, carinici su na graničnom prelazu Đerdap ka Rumuniji, u automobilu marke "krajsler", bugarskih registarskih oznaka, otkrili 230 boksova (46.000 komada) cigareta - 150 boksova cigareta marke "bond" bez akciznih markica i 80 boksova "montea" sa akciznim markicama Crne Gore.

Automobilom je upravljao rumunski državljanin koji je putovao ka Rumuniji sa još dva saputnika, takođe rumunskim državljanima.

Inače, taj automobil se više puta pojavljivao na graničnom prelazu, što su carinici pratili i zahvaljujući tome su se odlučili za detaljan pregled.

Sumnja da se u vozilu nalazi krijumčarena roba uskoro je potvrđena kada je pronađena sakrivena roba - cigarete "bond" i "monte", koje su se nalazile u podu vozila, u specijalno izrađenom duplom dnu, takozvanom bunkeru koji se nalazio iza zadnjeg branika.

Bunker je bio podeljen na četiri dela i jedini način da se do njega dođe je bio da se brusilicom iseče lim koji je prekrivao celu širinu branika.

Cigarete su oduzete, a protiv rumunskog državljanina će biti podneta krivična prijava zbog krijumčarenja i nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво